Je sleutel opbergen en nooit meer kwijt raken

0 Shares
0
0
0

Als jij het niet doet, doen wij het wel. Het aantal keren dat we onze sleutels kwijt zijn geraakt, is niet meer op twee handen te tellen. ‘Kwijt’ is overigens een groot woord. Vaak lag de sleutel gewoon op de plek waar je hem de dag ervoor netjes had opgeborgen.

Wij als mens houden van systeem. We hebben de mogelijkheid onze dag tot op de seconde in te delen. En hoewel we ons grotendeels ook aan systemen houden, gaat het bij het opbergen van je sleutel nog weleens mis. We denken altijd de sleutels op dezelfde plek te bewaren, maar vergeten nog negen van de tien keer het daadwerkelijk te doen. We mogen van geluk spreken dat de meeste sleutels aan grote bossen hangen, maar wat doe je als je die ook nog eens kwijtraakt? Precies, hopen dat het wordt teruggevonden en een nieuw systeem bedenken.

Voor dat nieuwe systeem zit je bij deze blog aan het goede adres. We vertellen je verschillende manieren waarop je je sleutel kan opbergen. Ons doel is dat we de sleutel(s) nooit meer kwijtraken.

Ideeën om je sleutels op te bergen

Ter inspiratie hebben we een aantal ideeën voor je, die je kan gebruiken om je sleutels op te bergen. Kies voor de optie die het beste bij jou past. Niemand heeft er iets aan, als je voor iets kiest dat jou niet schikt en dat je dan nog steeds je sleutels kwijt raakt. Kijk eens naar de volgende opties:

#1 Sleutelkastje

Een sleutelkastje hangen de meeste mensen op bij de deur, in de buurt van de kapstok. Bij binnenkomst hang je de sleutel erin op en als je weg gaat kan je de sleutel makkelijk weer oppakken.

Wellicht ben je net bang als wij en zijn we niet helemaal comfortabel met het idee dat alle sleutels naast de deur hangen. Mocht een inbreker naar binnenlopen, dan loopt hij ook meteen de jackpot in. Gelukkig bestaan er in de huidige tijd ook nog kastjes met een (digitaal) cijferslot erop. Met een kleine handeling ben je nog steeds snel de deur uit.

#2 Sleutelbakje

Noem het een bakje, noem het een bord, noem het een schaal. Nog steeds worden veel schalen gebruikt als een sleutelbakje. Met iedereen die binnenkomt, wordt de stapel steeds groter. En wanneer iedereen ‘s ochtends het huis verlaat, raakt het kommetje weer leeg. Het ziet er misschien wat rommeliger uit, maar functioneel is het zeker.

Nu geldt het natuurlijk wel dat het handig is dat de sleutel op een manier zijn gelabeld. Al heeft iedereen een andere sleutelhanger. Anders kan er gauw verwarring ontstaan en pakken mensen de verkeerde sleutel mee. Is dat even ongemakkelijk… Met een grote schaal, op een mooie dressoir, creëer jij in ieder geval een mooie verzamelplek voor alle sleutels.

#3 Sleutelkapstok

Mocht je graag alles aan de muur willen houden, dan kan je kiezen voor een sleutelkapstok. Je hebt wellicht een smalle gang en wilt graag alle loopruimte behouden. Geen probleem! Een leuk, klein sleutelkapstokje dat past bij de ‘grote’ kapstok, is erg aan te raden. Met het uitdoen van je jas, kan je gelijk je sleutel ernaast ophangen.

Een aanrader: je hoeft natuurlijk niet voor een klassieke kapstok te gaan. Je hebt tegenwoordig talloze sleutelhangers (snap je?) voor aan de muur. Denk aan kleine bergbeklimmers of leuke vlinders. Maakt je gang gelijk een stuk vrolijker, niet waar?

Hierboven zie je een voorbeeld van een iets originele sleutelkapstok. Zoals de afbeelding zegt, is het inderdaad ietwat creepy, maar wel erg creatief. Wellicht ziet het voorbeeld van hieronder, de paraplu’s, er wat leuker uit.

Sleutelroutine

Nu we je hebben verteld op wat voor manier je sleutels op één vaste plek kan concentreren, gaan we nog graag in op de ‘sleutelroutine’. Wat we daarmee bedoelen is dat we tips geven over de manier waarop je sleutels georganiseerd houdt, maar je ook aanleert om je bewust te worden van het correct wegleggen van sleutels.

 • Check regelmatig je sleutels
  We beginnen bij het regelmatig controleren van je sleutels. Dit kun je bijvoorbeeld doen voordat je het huis verlaat of voordat je naar bed gaat. Je komt nog er nog relatief snel achter als iets ‘mist’. Check dan niet alleen je eigen sleutels, maar ook gelijk even de extra sleutel van de buren die bij jou ligt.
 • Technologie
  Gelukkig is daar de technologie om je te helpen. Er zijn tegenwoordig verschillende foefjes waarmee je je sleutels kan lokaliseren. Zo zijn er slimme sleutelhangers die verbinding maken met je telefoon en een alarm laten afgaan als je je sleutels kwijtraakt. Een soort Zoek mijn iPhone, maar dan voor je sleutels.
 • Gewoonte
  Een mens houdt van systeem, maar houdt nog veel meer van gewoontes. Maak er daarom een gewoonte van om je sleutels op dezelfde plek te bewaren. Zet een reminder, laat het je door een ander navragen of verzin zelf een manier om je er aan te herinneren.
 • Reservesleutels
  Laat een extra kopie van je sleutel maken en hang deze, net zoals de buurvrouw bij jou heeft gedaan, deze bij de buren op. Als je je sleutels kwijtraakt of slechts vergeet, heb je toch nog altijd een manier om je huis in te gaan. Om dat overigens voor alle sleutels te doen, is dan weer een beetje overdreven. De sleutel van het huis en/ of de achtertuin brengt je al een ver eind.

Conclusie

Sleutels opbergen kan een lastige taak zijn, maar het organiseren van je sleutels zal veel tijd en stress besparen. Door een aantal eenvoudige tips te volgen, zoals het gebruik van een sleutelhouders, zorg je dat je sleutels altijd binnen handbereik zijn.

We hebben eveneens tips gegeven over de de manieren waarop je een ‘sleutelroutine’ kan inbouwen. Zorg voor extra kopieën van je sleutel, maak een gewoonte van het opbergen en maak eventueel gebruik van wat de technologie je te bieden heeft. Met al de genoemde tips houdt je je sleutels georganiseerd en heb je de sleutels binnen mum van tijd in je handen. De tijd dat sleutels verstoppertje met je spelen, is daarmee ten einde gekomen.

0 Shares
Ook interessant