Zo voorkom je slordig om te gaan met je energieverbruik

0 Shares
0
0
0

Wat doe jij er momenteel al aan om te voorkomen dat je energieverbruik veel hoger is, dan noodzakelijk? Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden de laatste jaren. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen, door bijvoorbeeld wat minder lang te douchen of de verlichting uit te schakelen in ruimtes waar je niet verblijft. Zeker dat laatste gaat nog regelmatig fout in huishoudens; men gaat slordig om met het energieverbruik. Niet alleen veranderingen in het gedrag van mensen dragen bij aan een efficiënter gebruik van energie. Kijk ook eens naar de mogelijkheden van een slimme stekker of een slimme thermostaat. Ze helpen je minder slordig om te gaan met je energieverbruik. In dit artikel lees je er meer over. 

Maak apparaten in huis eenvoudig smart met een slimme stekker 
Een slimme stekker stelt je in staat om in de basis ieder apparaat in huis smart te maken. De stekker valt te verbinden met een app op je mobiele telefoon of tablet. Vervolgens kun je deze app gebruiken als een soort schakelaar. Daarbij biedt de app mogelijkheden om gewoontes te automatiseren. Schakel de vloerlamp bijvoorbeeld automatisch uit, op het moment dat je naar je werk rijdt. 

Tip: laat een lamp zichzelf inschakelen met een slimme stekker, zodra het buiten donker begint te worden. Het helpt je de kans op een inbraak in huis te verkleinen. Daarbij hoef je de lamp niet de hele avond te laten branden; mogelijk is het nog licht als je van huis vertrekt voor een etentje. 

Kijk ook eens naar de voordelen van een slimme thermostaat 
Niet alleen een slimme stekker biedt je verschillende voordelen bij het verbeteren van je efficiëntie in het verbruik van energie. Kijk ook eens naar een slimme thermostaat voor in jouw woning of bijvoorbeeld naar slimme radiatorknoppen. Wanneer men probeerde te voorkomen in een koud huis terecht te komen na een dag hard werken, werd de thermostaat vaak al bij het vertrek op een temperatuur van 19 of 20 graden Celsius gezet. Dat is zonde, want zo staat de kachel onnodig lang aan. Met een slimme thermostaat laat je de kachel zichzelf inschakelen op het moment dat je van je werk vertrekt. Vertrek je al eerder door een geannuleerd overleg? In dat geval kun je de thermostaat via de app op je telefoon verhogen als je van je werk naar huis rijdt.  

0 Shares
Ook interessant