Waterkokers Action en Lidl

0 Shares
0
0
0

Veel Nederlanders zijn kampioen in koffiedrinken, maar ook zeker drinken mensen veel thee. Of drinken heet water, of gebruiken de waterkoker om het laten koken van water voor de pasta wat sneller te verlopen.

In ieder geval kunnen we stellen dat er in menig Nederlands huishouden wel een waterkoker te vinden is. Ze komen in verschillende soorten en maten en worden steeds uitgebreider. Want waar het vroeger alleen nog maar mogelijk was om tot 100 graden Celsius te verwarmen, kan je het nu bij sommige zelfs instellen. Wist je bijvoorbeeld dat je groene thee helemaal niet met water van 100 graden moet maken? In deze blog vertellen we je waar je dergelijke waterkokers kan aanschaffen. En omdat het leven tegenwoordig al duur genoeg is, focussen wij ons op budget keuzes.

Waterkoker Action

De Action biedt geen één, maar wel drie waterkokers aan. In dit geval zullen ze alle drie voorbij komen, omdat ze in zeker zin niet echt op elkaar lijken. Lees, overweeg en beslis welke van de drie je zou aanschaffen.

Tristar dubbelwandige waterkoker

Prijs: €17,95
Inhoud: 1,5 liter

We beginnen maar met de duurste, want dan is dat al gelijk gehad. De Action zelf omschrijft de waterkoker als eentje met ‘een tijdloos en modern’ uiterlijk, wat ietwat tegenstrijdig overkomt. Maar, als je de waterkoker langer bekijkt, zou je kunnen begrijpen waar dit vandaan komt. Hij is wit, heeft niet te veel ‘versiering’ en het design is inderdaad strak en misschien wel bijna saai.

Mocht je de waterkoker niet om zijn design willen aanschaffen, denk dan even opnieuw. De wand is namelijk van de buitenkant aanraakbaar. Mocht je bijvoorbeeld in huis wonen met jonge kinderen, dan hoef je je niet zorgen te maken dat ze de wand per ongeluk aanraken.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

Tristar waterkoker

Prijs: €9,99
Inhoud: 1,7 liter

Goedkoper dan zijn voorganger van hetzelfde werk en ook nog eens groter qua inhoud. Wel moeten we vermelden dat de waterkoker meer stroom vereist en daarmee wat minder duurzaam is. Deze waterkoker is wat ons betreft een van de klassieke onder de waterkokers. Je ziet hoeveel erin zit, wanneer het kookt en hij schakelt vanzelf uit als het water is gekookt. De inhoud is dan wel niet de grootste, maar wel eentje van genoeg formaat om een gemiddelde theepot mee te vullen. En ben je geen fan van de zwarte kleur, dan vermelden we je graag dat hij ook in het wit beschikbaar is.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

Home Essentials glazen waterkoker

Prijs: €14,95
Inhoud: 1,7 liter

Het is interessant om te zien hoe de Action verschil in brengt in de verkoop van artikelen. Deze glazen waterkoker van Home Essentials is namelijk de enige met een ontzettend grote productomschrijving, terwijl het niet om de grootste gaat. Hoe de marketing van de winkel er uitziet, levert in dat geval een paar vraagtekens.

Ze beschrijven op een dergelijk moment: ‘Als het water begint te borrelen, lijkt het net een watershow in de kan.‘ Inderdaad, we kunnen ze daarin geen ongelijk geven. Het blauwe ledlicht in combinatie met de glazen wand geeft de mogelijkheid om alles te bekijken. Het geeft een interessant beeld en is daarmee bij uitstek beschikt om kinderen uit te leggen hoe het koken van water legt. Je kan er natuurlijk ook gewoon je exact afgemeten kopje bouillon mee vullen.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

Waterkoker Lidl

Waar de Action al een assortiment van wel drie waterkokers heeft, vermelden we je met genoegen dat de Lidl er wel twaalf aanbiedt. We hebben uit dit assortiment vier van deze waterkokers geselecteerd, verschillend in materiaal, inhoud, vermogen en natuurlijk uiterlijk.

SILVERCREST Waterkoker Smart

Prijs: €59,99
Inhoud: 1,7 liter

Met bijna een open mond kan je naar deze waterkoker blijven staren. De waterkoker is namelijk via je je telefoon aan te sturen! Er zijn ontzettend veel standen waarop je de wateroker kan instellen, bijvoorbeeld voor groene thee en zwarte thee, maar ook voor babymelk.

In iets meer dan tweeënhalve minuut heb je een liter kokend water. En hoewel dat nog niet tegen een Quoocker op kan, mag je hier erg tevreden mee zijn. Je kookt er tot 1,7 liter in en dat allemaal vanaf de bank (indien er water inzit). Het filter dat op de foto’s te zien is, is het thee-inzetstuk. Met dit erin, kook je maximaal 1,2 liter water. In de deksel zit overigens een kalkfilter en deze is afneembaar vanwege het schoonmaakgemak.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

SILVERCREST Waterkoker pastel

Prijs: €29,99
Inhoud: 1,8 liter

Dat we zijn begonnen met de waterkoker met de meest exclusieve functies, betekent overigens niet dat deze als beste wordt geclassificeerd. In het assortiment van de Lidl zijn, zoals vermeld, veel meer waterkokers te vinden, waaronder deze pastelversie.

In de moderne interieurs, waar aan de ene kant veel wit wordt gebruikt, is er nog steeds een trend te zien van wat kleur. Er wordt gewerkt met zogeheten eye catchers en deze waterkoker is er daar één van. De waterkoker is in antraciet, lichtblauw en lichtroze beschikbaar en heeft een bijna schattige, ronde vorm. In een kleine drie minuten heb je een liter kokend water, je hebt een maximum inhoud van 1,8 liter én je waterkoker is beschermt tegen droogkoken. Dat laatste scheelt weer als je van plant bent wat langer met je waterkoker te willen doen. Voor slechts drie tientjes is deze waterkoker van jou.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

SILVERCREST Waterkoker Houtlook

Prijs: €29,99
Inhoud: 1,7 liter

Als we het dan hebben over een waterkoker met een origineel uiterlijk, dan zou je deze er goed bij kunnen betrekken. De waterkoker heeft namelijk, zoals de titel al verklapte, een houtlook. En er mag dan ook niets anders dan houtlook worden vermeld, gezien de waterkoker uit Kunststof, RVS en aluminium bestaat, zoals veel soortgenoten. Maar met 295 beoordelingen, waarbij er 212 vijf sterren worden gegeven, is dit een geweldig apparaat. Het doet wat het moet doen, is niet uitgerust met allerlei onnodige functies en is een leuke toevoeging aan het keuken interieur. En dat de waterkoker nog maar in een van de vier kleuren beschikbaar is, zegt wellicht ook iets over de populariteit van het apparaat.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

BRAUN Waterkoker

Prijs: €33,79
Inhoud: 1,7 liter

Hoewel de Lidl bijna beste vrienden met het merk Silvercrest lijkt op het gebied van huishoudelijke apparaten en al helemaal waterkokers, halen we er toch nog een van een ander merk tot deze beschrijvingen.

De waterkoker van het merk Braun halen we bij beschouwing niet om het uiterlijk, maar om de snelkookfunctie. Heb je geen geduld maar ook geen geld voor een Quoocker, dan mag je met een opwarmsnelheid van 45 seconden in je handjes knijpen. Het water kookt niet alleen snel, maar ook relatief stil. En hoewel het uiterlijk van de waterkoker niet het meest fancy is en hij alleen in het wit en zwart beschikbaar is, is dit zeker een pareltje op het gebied van waterkoker. Kwaliteit hoeft niet altijd veel te kosten, zo blijkt maar weer met een bedrag van slechts dertig euro. En oh ja, het kalkfilter is wasbaar. Heb jij even geluk met een vers en schoon kopje heet water.

Klik hier om de waterkoker te bekijken

Koopgids waterkoker

Een waterkoker is een handig keukenapparaat waar je van alles mee kan maken. Niet alleen je theewater wordt erin verwarmd, maar denk ook eens aan kokend water voor je noodles of iets dergelijks. Alleen al het assortiment van de Lidl en Action samen bestaat uit 18 verschillende waterkokers, laat staan hoe groot het assortiment is als je een site als Bol.com er bij betrekt. In deze beknopte koopgids lees jij waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

  1. Capaciteit: De capaciteit van de waterkoker is belangrijk, afhankelijk van hoeveel water je meestal wilt verwarmen. Waterkokers variëren meestal van 1 tot 1,7 liter qua inhoud. Als je de waterkoker voornamelijk gebruikt voor individueel gebruik, kan een kleinere capaciteit al voldoende zijn.
  2. Vermogen: Het vermogen van de waterkoker bepaalt hoe snel het water verwarmd wordt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het water opwarmt. Het vermogen wordt meestal uitgedrukt in watt. Een vermogen van 1500 tot 2200 watt is gebruikelijk voor de meeste waterkokers.
  3. Temperatuurregeling: Sommige waterkokers hebben een temperatuurregeling waarmee je de temperatuur van het water kunt instellen op verschillende niveaus, bijvoorbeeld voor groene thee of koffie. Dit is handig als je veel verschillende soorten warme dranken bereidt.
  4. Veiligheidsfuncties: Veiligheid is belangrijk bij het gebruik van een waterkoker. Kijk naar waterkokers met functies zoals automatische uitschakeling wanneer het water kookt, droogkookbeveiliging om te voorkomen dat de waterkoker droogloopt en een cool-touch handvat om brandwonden te voorkomen. Afhankelijk van je eigen voorkeur en oplettendheid kan je bij het zoeken hier filters op instellen.
  5. Design en gebruiksgemak: Waterkokers zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen, dus kies er een die past bij jouw smaak en keukeninrichting. Maar let ook op gebruiksgemak, zoals een draadloze waterkoker met een 360 graden draaibare basis en een ergonomisch handvat voor comfortabel gebruik.

De kans is groot dat jij met deze tips binnenkort je keukenassortiment vergroot met waterkoker.

0 Shares
Ook interessant