Handdoeken opbergen: ideeën voor een opgeruimde badkamer

0 Shares
0
0
0

Een opgeruimde badkamer begint onder andere bij het netjes opbergen van je handdoeken. Het kan lastig zijn om al die handdoeken op een georganiseerde manier op te bergen, met name wanneer je weinig ruimte hebt.

Het opbergen van je handdoeken heeft meerdere voordelen. Het zorgt voor een opgeruimde uitstraling. De vaste plek geeft structuur aan bijvoorbeeld je ochtend routine. Verder wil je natuurlijk niet dat je natte handdoeken gaan stinken, dus ook daarvoor geven we een aantal tips. In deze blog gaan we in op manieren waarop je al deze voordelen kan toepassen. Lees dus gauw verder.

Handdoeken opruimen en opbergen

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en/ of beschikbare ruimte kan je kiezen uit manieren om je handdoeken op te ruimen. Hieronder besproken we een aantal opties.

#1 Handdoekenrek

Een handdoekenrek is een praktisch ding om handdoeken op te bergen en te laten drogen. Er zijn verschillende soorten handdoekenrekken verkrijgbaar, van staande modellen tot wandrekken. Kies een rek dat past bij de stijl van jouw badkamer en de hoeveelheid handdoeken die je wilt opbergen.

Met een handdoekenrek doelen we overigens niet op een badkamerverwarming. Wanneer je de mogelijkheid hebt om deze aan te schaffen en toe te voegen aan je badkamer, raden we dit aan. In de winter blijven je handdoeken niet te lang nat en hoef je niet elke dag een nieuwe te pakken. Scheelt weer een aantal wasjes.

2. Handdoekenhaakjes

Handdoekenhaakjes zijn ideaal als je weinig ruimte hebt in je badkamer. Ze zijn eenvoudig te monteren en je kunt er meerdere handdoeken aan ophangen. Kies voor haakjes in dezelfde stijl als de rest van je badkameraccessoires voor een uniforme uitstraling.

Let er overigens wel op dat je niet te veel natte handdoeken bij elkaar hangt. Je creëert zo een nest van bacteriën. Een tip die we je meegeven is om nog steeds ergens een klein plankje of kastje neer te zetten voor schone handdoeken. Deze kun je daar dan ‘veilig’ en opgevouwen bewaren. De haakjes gebruik je dan juist voor handdoeken die in gebruik hebben. Aan een haakje per persoon zal je over het algemeen wel genoeg hebben.

3. Manden

Je hoeft een mand niet alleen te gebruiken om spullen in op te bergen, je kan er prima handdoeken in bewaren. Kies voor een mand met een deksel om te zorgen dat je handdoeken ‘veilig’ liggen. Stoffen kunnen verkleuren door de zon en als je iets morst, raken ze gelijk besmeurd. Als je ze op hoogte en uit de zon hangt, zal je dit goed voorkomen. Een mand kan je overigens eenvoudig verplaatsen als je bijvoorbeeld de badkamer gaat schoonmaken.

Manden komen overigens ook weer in verschillende soorten en maten. Zo heb je rieten manden, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een design richting industriële sferen.

4. Open planken

Als je veel ruimte in je badkamer hebt, kan je kiezen voor open planken. Door de handdoeken op te rollen en op een plank te leggen, creëer je een speels effect. Kies voor planken in dezelfde kleur als de muur voor een rustige uitstraling. Mocht je wat ‘wild’ willen gaan, dan ga je natuurlijk voor iets dat afsteekt van de muur. De handdoeken kan je dan weer in dezelfde kleur als de muur aanschaffen, zodat je toch nog een soort uniciteit creëert.

Op een open plank hoef je natuurlijk niet alleen handdoeken neer te leggen. Met een aantal persoonlijke accessoires, geef je meer sfeer aan je badkamer. Een lekker zeepje of geurstokjes dragen bij aan de esthetiek.

5. Opberglades

Heb je een wastafel met een onderkast? Dan kun je hier eenvoudig opberglades in plaatsen om je handdoeken in op te bergen. Zo blijven ze uit het zicht en zijn ze toch binnen handbereik. Vooral handig als je ‘s ochtends met een slaperig hoofd en een gewassen, nat gezicht bedenkt dat je geen handdoek hebt gepakt. Zo hoef je in ieder geval niet met dichtgeknepen oogjes opzoek te grijpen naar een schone handdoek.

Tips voor het opbergen van handdoeken (vervolg)

Nu je weet hoe je je handdoeken kan opbergen, geven we nog wat extra tips. Bijvoorbeeld op welke manier je het organiseert en hoe je ze het beste wast. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je handdoeken altijd netjes opgeruimd zijn:

 • Sorteer op grootte
  Sorteer je handdoeken op grootte, zodat je ze netjes op elkaar kunt stapelen. Zo kun je meer handdoeken kwijt op een kleinere oppervlakte en ziet het er ook nog eens georganiseerd uit.
 • Rol ze op
  Mocht je een hekel hebben aan vouwen, dan kan je natuurlijk ook oprollen in plaats van opvouwen. Op deze manier nemen ze minder ruimte in beslag en het ziet er ook nog eens leuk uit. Met name als je een open plank hebt of van plan bent mandjes aan te schaffen.
 • Hang ze buiten
  Hang je handdoeken na het wassen buiten op om ze te laten drogen voordat je ze weer opbergt. Zo voorkom je dat ze vochtig worden en gaan stinken.
 • Was op de juiste manier
  Als je je handdoeken op de juiste manier wast, blijven ze natuurlijk ook langer goed. Gebruik bijvoorbeeld geen wasverzachter, want dit kan ervoor zorgen dat de handdoeken minder goed vocht opnemen.

Wij zouden zeggen, maak een plan en ga lekker aan de slag. Als je dan toch bezig bent, kan je net zo goed de badkamer eens grondig schoonmaken. Zie het als onderdeel van de befaamde ‘voorjaarsschoonmaak’.

Conclusie

Het opbergen van handdoeken in je badkamer lijkt misschien een klein detail, maar het kan wel degelijk bijdragen aan een opgeruimde en frisse uitstraling. Door te kiezen voor een praktische opbergmethode en gebruik te maken van de bovenstaande tips, zorg je ervoor dat jouw handdoeken altijd netjes zijn opgeruimd. Let er bijvoorbeeld goed op dat je de handdoeken op de juiste manier wast. Je verlengt hiermee de levensduur. Het resultaat? Een opgeruimde badkamer en mooie handdoeken. Wat wil je als mens nog meer in het leven?

0 Shares
Ook interessant