man in red shirt wearing yellow hat

Feestbazaar retour: ook een feestje?

0 Shares
0
0
0

Waarschijnlijk stond er een soort festiviteit bij je op de planning. Wellicht ga je binnenkort carnaval vieren, misschien is er iemand vijftig jaar geworden of staat er een thema-feestje op de planning. Hoe dan ook heb je besloten om een kostuum en/ of feestartikelen bij Feestbazaar aan te schaffen. Hartstikke leuk, maar wat doe je als het toch niet aan je verwachtingen voldoet?

Dan stuur je de artikelen retour, natuurlijk! Of dat niet te veel moeite is (nee) en wat je moet doen om een retour in werking te stellen, lees je in dit artikel. Met het geld dat dan weer aan je terug wordt betaald, kan je misschien wat anders leuks aanschaffen wat wél aan je verwachtingen voldoet.

Retourneren in een notendop

Feestbazaar is een online webshop. Dat betekent dat het niet mogelijk is, zoals dat bijvoorbeeld bij winkels als de Shoeby of Zara geldt, om naar de winkel te gaan en daar alles in te leveren. Je zal daarom echt je pakketje met de post moeten opsturen. We vertellen je welke stappen daaraan vooraf gaan.

Feestbazaar.nl op de hoogte stellen van de retour

De eerste stap die je dient te zetten, is om Feestbazaar.nl op de hoogte te stellen van je retour. Je geeft aan wat je wil retourneren, waarom je het wil retourneren en wanneer je dat doet. Dat laatste is met name van belang wat betreft de retourtermijn, waar we later op terugkomen. Volg voor nu de volgende stappen:

 • Stap 1: Aanmelden
  Ga naar het retourportaal van Feestbazaar.nl. Log hier in met je ordernummer en het mailadres waarmee je de bestelling plaatste.
 • Stap 2: Opgave van reden
  Vul in de digitale omgeving in welke artikelen je precies wil retourneren en waarom. Misschien was het verkleedpak te groot, te klein, te krap, te ….
 • Stap 3: Verzendmethode kiezen
  Hierna is het tijd om een verzendmethode te kiezen. In Nederland kan je kiezen tussen een verzending met DPD, DHL en PostNL. Het is niet overal duur, dus kijk vooral welke optie het beste voor jou werkt.

Verzending voorbereiden en verzenden

Dan is het tijd om de gehele verzending voor te bereiden. Volg de opvolgende stappen om ook dit op een goede manier te laten verlopen:

 • Stap 4: retourformulier en retourlabel
  Hierna print je het retourformulier en het retourlabel. Het formulier doe je in het pakket, het label plak je op de verzenddoos/ -zak.
 • Stap 5: inpakken en wegbrengen
  Zorg ervoor dat alle artikelen stevig zijn ingepakt en vervolg je weg naar het uitkozen postbedrijf. Lever hier je pakket in, wacht op een verzendbewijs en klaar is kees, je kan weer naar huis.

Terugbetaling

Vanaf dat moment is het tijd om te wachten op de terugbetaling. Deze zal binnen 14 werkdagen na ontvangst plaatsvinden. De terugbetaling inclusief verzendkosten van de heenweg geldt alleen wanneer je alle artikelen uit de oorspronkelijke bestelling hebt geretourneerd. Een volledige terugbetaling van het aankoopbedrag is alleen als je het artikel in ongedragen, ongewassen, ongebruikte, onbeschadigde en dus originele staat retourneert. Doe je dat niet, dan mag Feestbazaar.nl waardevermindering in rekening brengen

Kleine lettertjes

Tot slot een aantal nog onbenoemde, kleine lettertjes waarvan we graag zien dat je deze nog even goed tot je neemt, voordat je je retour in werking stelt.

#1 Retourtermijn

Vanaf het moment van ontvangst door jou (of een derde) heb je 30 dagen om de retour in werking te stellen. Na deze termijn hoeft Feestbazaar.nl je retour niet meer te accepteren en dus je geld terug te betalen.

#2 Artikelen uit meerdere bestellingen

Mocht je bijvoorbeeld drie artikelen hebben uit twee bestellingen, dan zou het onzin zijn als je twee pakketten moet maken en dus dubbele kosten betaald. Daarom mag je van Feestbazaar.nl meerdere bestellingen tot elkaar voegen tot één pakket. Je meldt alle artikelen van één bestellingen aan op het portaal en zet op de retourbon het ordernummer en de artikelen van de andere bestelling. Voeg alles samen tot één pakket en stuur het op.

#3 Retourkosten

Afhankelijk van de gekozen vervoerder, zullen de retourkosten verschillen. De verzendkosten betaal je gemakkelijk via iDeal, terwijl je je retour aan het aanmelden bent. In Nederland gelden de volgende prijzen:

 • PostNL kost €4,45
 • DHL kost €5,95
 • DPD kost €4,95

#4 Staat van artikelen

De staat van artikelen moet, zoals vermeld, origineel zijn. Het is dus niet de bedoeling dat je naar je carnavalsfeestje gaat en daarna het pak uitwast om het vervolg retour te sturen. Niet dat Feestbazaar.nl dat doet, maar je voor dat jij zo’n vies zweetpak ontvangt. Daar word jij ook niet vrolijk van, of wel?

Bovendien is er een aantal artikelen die je sowieso niet kan retourneren. Het betreft artikelen waarvan de hygiëneverzegeling is verbroken of artikelen die vanwege andere (gezondheids-)redenen niet retour mogen. Check de website voor de volledige lijst.

#5 Zelf retourneren

Je mag ook, indien je het retourformulier hebt ingevuld, ook op eigen gelegenheid het pakketje versturen. Het adres dat je hiervoor dient te gebruiken, is:

Retouren Feestbazaar
Het Witte Hert 20
1601 MJ Enkhuizen

En zo ben je alweer op de hoogte van de manier waarop je een retour in werking moet stellen bij Feestbazaar.nl. We wensen je alvast veel succes en zien je graag een volgende keer weer terug op slordig.nl!

0 Shares
Ook interessant