Staafmixer Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Het maakt een hard geluid, maar dan heb je ook iets. We spreken natuurlijk over een staafmixer. Het soepje waar je van droomde of de saus waar je geen genoeg van krijgt, is binnenkort voor jou.

Misschien is je staafmixer laatst wel kapot gegaan en ben je opzoek naar een alternatief óf ben je net op jezelf gaan wonen en wil de soepjes van thuis niet loslaten. Dus, hierbij geven we je een blog vol budget keuze staafmixer. Zo zal je staafmixers van de Action en Lidl tegenkomen, maar zie je ook een hoop andere opties. De reuze keuze maken we wat overzichtelijker en niet te klein. Klinkt ideaal, toch?

Staafmixer Action

De Action zou de Action niet zijn als je er ongeveer alles voor je uitzet zou kunnen halen. Wellicht is het niet hetgeen waar je direct aan denkt, een staafmixer, maar je zal er ontzettend blij mee zijn. Die Nutribullet houdt je nog maar even op je verlanglijstje, want met een staafmixer kan je ook prima je smoothie of soepje maken. We leren roeien met de riemen die we hebben, toch?

Tristar staafmixerset

Prijs: €15,95
Vermogen: 250 watt

Je ziet het al aan de titel, maar dit gaat inderdaad over een set. Dat betekent in dit geval dat je niet alleen een staafmixer opzetstuk ontvangt, maar ook een opzetstuk in de vorm van een garde en een keukenmachine. In een keukenmachine mix je bijvoorbeeld sausjes en met een garde kan je je pannenkoekenmix klontvrij maken. Hoewel dit natuurlijk fantastisch klinkt, moet je je wel realiseren dat de mix maar 250 watt is. In praktijk zal je er wellicht tegenaan lopen dat je niet alles zal kunnen mixen. Overigens is de kabellengte van 120 cm dan weer wel iets wat redelijk positief is aan de set.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Home essentials staafmixer

Prijs: €8,95
Vermogen: 200 watt

Kijk, voor minder dan tien euro kan je al aan een prima staafmixer komen. Zoals de originele omschrijving al zegt, je kan er mee mixen, pureren, vermalen en mengen. Gezien de staafmixer ook nog eens op twee standen kan worden gezet, kan je zelfs onderscheid in je proces aanbrengen. Zo zal je voor het pureren van zachte, warme groentes wat minder power nodig hebben dan voor een semi-bevroren stukje mango. We houden het echt op semi-bevroren, want we zijn er niet helemaal zeker over de kwaliteit van deze mixer. Het zou heel goed kunnen zijn dat je de mesjes dan wel het hele apparaat kapot maakt als je probeert zoiets als noten of ijs probeert te vermalen. Maar wat wil je ook, voor die kleine tien euro?

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Staafmixer Lidl

Er zijn wel meer dan twee verschillende staafmixers bij de Lidl te koop, maar we houden het voor nu bij de volgende twee. Zo lopen we lekker synchroon. In het geval van de Lidl zijn we gegaan voor een staafmixer die qua budget dichtbij die van de Action komt én een mixer die de beste beoordelingen heeft. Al zal je dat al snel kunnen lezen. Kijk maar eventjes.

Silvercrest staafmixer (1)

Prijs: €9,99
Vermogen: 350 watt

Pureren, hakken, pureren, hakken, pureren, hakken et voilà, je hapje van je kleine mannetje is klaar. Weg met al het voedsel uit potjes, nee, het is tijd voor echt grote mensen eten. Maar omdat kauwen door een specifiek persoon nog wat moeilijk wordt gevonden, is daar de staafmixer. Zo’n staafmixer is dan wel een prima oplossing, maar houdt er rekening mee dat het geen blender is. Stukjes zouden er nog heel goed in worden teruggevonden. Misschien toch maar gaan voor het extra zeven van voedsel of een blender? Hoe dan ook, voor een tientje presenteren we een staafmixer met meer vermogen dan die van de Action. Toch wel de moeite waard om even te bekijken, dachten we zo.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Silvercrest staafmixer (2)

Prijs: €23,99
Vermogen: 600 watt

Zo, je betaald wat extra, maar daarvoor krijg je (logischerwijs) ook wat extra’s. Het vermogen heeft ertoe geleid dat de staafmixer in wel vijf standen te gebruiken is. En als je dacht dat hij meteen van hard naar zacht en weer terugging, heb je het mis, want de snelheid is traploos. Met andere woorden: de verandering in snelheid gaat geleidelijk. Wat verder handig is, is dat je er ook nog eens een garde als opzetstuk én een maatbeker bij krijgt. Die maatbeker wil je hebben, zodat je minder kans hebt om jezelf bij het mixen te besmeuren. De mixer zelf is verkrijgbaar in wit, blauw, grijs of zwart en is dankzij de houtlook wat meer chique.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Andere budget keuzes

We continueren de blog met andere budget keuzes. Uit het toch wel grote assortiment aan staafmixers, hebben we een mooie selectie gemaakt. Dat maakt de keuze, zoals vermeld, toch wel aanzienlijk makkelijker, nietwaar?

Staafmixer Breston

Prijs: €14,95
Vermogen: 250 watt

Waarom gaan voor een set, terwijl het je gaat om de mixer? Dat is precies onze gedachte en precies de reden waarom we deze staafmixer uitlichten. Wat fijn is aan de staafmixer is dat het onderste gedeelte er gewoon vanaf te halen is. Deze kan je dan schoonmaken met behulp van je vaatwasser. Niet alleen scheelt dit moeite, het is ook een erg veilige optie. Want je kan wel denken dat de messen niet heel scherp zijn, maar dat zijn ze toch wel degelijk. Geen gezeur en gebruik de vaatwasser waarvoor deze bestemd in. Het gedeelte met het snoer stop je natuurlijk niet in de vaatwasser of in afwaswater, want anders gaat de motor kapot. De staafmixer van Breston is eentje van prima kwaliteit, voor een prima prijs.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Staafmixer Blokker

Prijs: €14,99
Vermogen: 400 watt

Je wekelijkse tripje naar de stad kan je uitbreiden met een bezoekje aan de Blokker. Deze huishoudelijke winkel verkoopt (online) niet alleen producten van de Blokker, maar ook van een hoop andere partijen. Toch hebben we in dit geval gekozen voor een staafmixer van de winkel zelf. Het gaat om een mixer met een vermogen van 400 watt, dat in twee standen tot zijn recht komt. Hygiëne is wat ons betreft iets dat voorop staat en dat vindt de Blokker ook, want het kopstuk van de mixer is vaatwasserbestendig. Het is dan wel niet de meest mooie van allemaal, maar wie zegt dat we opzoek gaan naar mooi. Functionaliteit boven esthetiek, toch?

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Staafmixer Tomado

Prijs: €22,99 (zonder korting €39,99)
Vermogen: 350 watt

Normaal gesproken zou deze mixer om de prijs niet in de lijst komen te staan. Echter is er een mooie aanbieding waardoor we de staafmixer, of eigenlijk de staafmixer set, de moeite waard vinden. Je krijgt naast de staafmixer een hakmolen en garde. Wel hebben we een aantal vraagtekens bij de mixer, want nergens staat iets vermeld over een snoer of de lengte daarvan. De focus bij deze staafmixer ligt wat de verkopers betreft bij het antislipvoetjes. Misschien dat ze daarom het snoer achterwege hebben gelaten, omdat deze normaal gesproken op dezelfde hoogte zit. Maar goed, je kan er lang over nadenken, je kan hem ook gewoon meteen bestellen. Heb jij over een paar dagen die verse humus waar je al weken over droomt.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Staafmixer Aigostar

Prijs: €26,99
Vermogen: 1000 watt

We eindigen met de duurste uit deze lijst, maar dan ook meteen degene met het meeste watt. En hoe, met 1000 watt kan je er vanuit gaan dat je wat je mixt, binnen een paar seconden al klaar is. Niks niet stoeien met het apparaat, gewoon gebruiksvriendelijk, noemen we dat. Houd er echter wel rekening mee dat een vermogen als dat ook ontzettend veel tegenkracht kan geven. Schrik niet van het feit dat je de staafmixer stevig vast zal moeten houden. Dus, in de linkerhand de mengkan, want ja, deze zit er ook bij, en in de rechterhand de mixer zelf. Die mengkan is ontzettend handig, met al hetgeen dat kan opspatten. Met name wanneer je de turbo aanzet, die er inderdaad op zit.

Klik hier om de staafmixer te bekijken

Koopgids staafmixer

Dus, waar moet je nu eigenlijk letten als je een staafmixer aanschaft? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Vermogen: Het vermogen van een staafmixer bepaalt hoe goed het in staat is om verschillende ingrediënten te verwerken. Voor licht gebruik zoals het mixen van soepen, is een staafmixer met een vermogen van 200-300 watt voldoende. Als je echter van plan bent om hardere ingrediënten zoals noten of ijs te pureren, is het beter om te kiezen voor een staafmixer met een vermogen van minstens 500 watt.
  2. Opzetstukken en accessoires: Sommige staafmixers worden geleverd met bijvoorbeeld een garde, hakmolen of mengbeker.
  3. Reiniging en onderhoud: Een aantal staafmixers komt met afneembare onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn, wat het schoonmaken veel gemakkelijker maakt. Zelfs de mesjes zal je bij sommige mixers kunnen demonteren.

Hopelijk helpen deze tips je bij het vinden van de juiste staafmixer die aan jouw behoeften voldoet. Veel succes met je aankoop!

0 Shares
Ook interessant