Tochtstrip Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

We zijn al een tijdje de winter uit en je bedenkt dat de verwarming voorlopig niet meer aangaat, maar je stuit op een probleem. Of het is net winter geworden en je loopt tegen hetzelfde probleem aan. Het probleem? Die vervelende tocht die bij elk kiertje naar binnenglipt.

Ontwijken van het probleem is een optie, maar we zien liever wat actie. Niet alleen omdat je eigen rekening ervan omlaag gaat, maar ook omdat je daarmee goed bezig bent voor het milieu. We zijn de ergste niet en daarom geven we je al meteen een oplossing, namelijk een tochtstrip. In deze blog gaan we in op plekken waar je deze kan aanschaffen. Je leest over wat de werking is en waarom het een ontzettend goed idee is, om het product in je winkelmand te plaatsen.

Wat is een tochtstrip?

Voor we beginnen met het beschrijven van verschillende tochtstrips op de Nederlandse markt, geven we aan wat de werking is van een tochtstrip. Met andere woorden: waarom zou je er in eerste instantie eentje moeten aanschaffen?

Een tochtstrip wordt gebruikt om tocht of koude lucht van buitenaf buiten te houden en warmteverlies te verminderen. Het is een smalle strook materiaal, dat langs de randen van deuren en ramen wordt geplaatst om openingen af te dichten. De strips dragen bij aan de verbetering van energie-efficiënte, comfort, geluidsisolatie en bijvoorbeeld de bescherming tegen stof. Een relatief eenvoudig, maar effectief product geeft je veel gemak.

Tochtstrip Action

Helaas, helaas. Op het moment van schrijven is het nou niet echt het seizoen voor de aanschaf van tochtstrips (medio mei). Mocht een dergelijk product in een assortiment verschijnen, dan zal je meer richting de wintermaanden moeten kijken. Zo was er vorig jaar november wel degelijk een aanbieding van tochtstrip bij de Action. Echter ging het om een aanbieding voor maar een paar weken en zijn de tochtstrips nu uit het assortiment.

Maar, omdat we je graag helpen met het verduurzamen van je huis, geven we in onderstaande lijst een hoop alternatieven. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je aan het einde van het artikel een beknopte koopgids, waarin je kan lezen waar je precies op moet letten.

Andere budget keuzes

Zie hier, de andere budget keuzes die we speciaal voor jou hebben geselecteerd.

Tochtstrip Blokker

We beginnen bij, wat ons betreft, een geweldige winkel als het gaat om tochtstrips. Gezien er verschillende opties worden gegeven, hebben wij er meer dan één uitgehaald.

Tess zelfklevende tochtstrip

Prijs: €7,11
Afmetingen: 10 meter x 15 millimeter x 6 millimeter

Zoals de advertentie al zegt dicht je met deze rol openingen van 1 tot 10 millimeter. De strip is zelfklevend en dat maakt de montage erg gemakkelijk. De montage wordt nog eens extra makkelijk gemaakt, omdat je hem gewoon met een keukenschaar kan afknippen. Zo voldoet de strip aan allerlei lengtes die een raam kan hebben. Je plakt de tochtstrip aan alle randen van het raam, zodat er op geen enkele plek toch doorheen kan komen. Want hoewel je misschien denkt dat het alleen aan de boven- of onderkant tocht, is niets minder waar. Meet, knip en bespaar op kosten die je eigenlijk niet hebt hoeven maken.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

SEM tochtband D-profiel

Prijs: €3,99
Afmetingen: 6 meter x 9 millimeter x 6 millimeter

De tochtstrip is te plaatsen in kieren van 2 tot 5 mm. Het ‘unieke’ aan deze tochtstrip is dat hij gemaakt is van rubber. Houdt er wel rekening mee dat dit rubber niet rekbaar is. 6 meter is 6 meter en niet langer. Mocht je bezig gaan met meerdere deuren in huis, dan raden we je aan minimaal nog een extra product aan te schaffen. Het voordeel van een rubberen strip is dat deze de kier hermetisch afsluit: er bestaat geen enkele mogelijkheid dat er lucht door de strip heen sijpelt. Wellicht denk je bij het afsluiten van deuren alleen aan de buitendeuren, maar een tochtstrip kan ook met gemak bij binnendeuren worden geplaatst. De overgang van de gang naar de woonkamer wordt nog veel aangenamer.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

Tochtstrip Handson

Prijs: €7,99
Afmetingen: 93 centimeter x 3,9 centimeter x 6 millimeter

Deze tochtstrip van het merk Handsom is er eentje die we nog niet eerder in deze lijst hebben gezien. Kenmerkend aan de strip is de borstel die erop is gemonteerd. Zie het als iets dat gemakkelijk is om schoon te maken en vrij licht in gewicht is. De borstel houdt niet alleen toch tegen, maar zorgt er ook voor dat de vloer niet wordt beschadigd. Een win-winsituatie dus. Maar, waar je een van de andere besproken tochtstrips ‘gewoon’ met een keukenschaar kon bijknippen, heb je voor dit aluminum stukje strip toch wel degelijk een zaagje nodig. Begin je met zagen, vergeet dan niet het uiteinde weer terug te buigen, om te voorkomen dat de borstel loslaat.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

Tochtstrip Fix-O-Moll

Prijs: € 10,69
Afmetingen: 1 meter x 4,6 centimeter

De houdbaarheid van een tochtstrip is ook zoiets waar we het over moeten hebben. Deze datum kan nog weleens verschillen tussen de tochtstrips. Zo is de ene maar een jaar of twee houdbaar en is de ander wel goed tot zes jaar. Die laatstgenoemde eigenschap geldt voor de tochtstrip van Fix-O-Moll. De strip is geschikt voor kieren tot en met 18 millimeter en past perfect op een standaardformaat deur. Het geeft voldoende bescherming door de polypropyleen borstel die op de zelfklevende strip is gemonteerd. Vergeet de deur niet te ontvetten, voordat je de strip aanbrengt.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

Tochtstrip deurbeslag.nl

Prijs: €15,95
Afmetingen: 93 centimeter x onbekend

We gaan weer terug bij naar het rubber. En niet alleen rubber, maar ook iets waar geen zelfklevende strip aan zit. Het gaat om een tochtstrip die je kan aanbrengen met een aantal schroefjes in de deur. Het aluminum van de strip is stevig en de strip wordt inclusief bevestigingsmateriaal geleverd. Het enige dat jij hoeft te doen voor een warme binnenkomst, is het bevestigen van de strip. Helaas is er geen informatie beschikbaar over de breedte van de strip. Dit is lastig, omdat je zo ook geen inschatting kan maken hoe grote kieren de strip zal dichten.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

Tochtstrip Primodo

Prijs: €4,99
Afmetingen: 3 meter x 9 mm x 6 mm (2x)

Een vochtbestendige vocht… uhm… tochtstrip. Hoewel de strip niet rekbaar is, heb je aan 2x 3 meter al zeker genoeg voor een aantal ramen. Ja, je leest het goed, de strip is ook beschikbaar voor ramen. Dat is fijn, omdat heel veel tochtstrip-verkopers zich alleen lijken te richten op deuren. Dat is natuurlijk logisch, omdat ongetwijfeld de meeste tocht zich bij de voor- en achterdeur ophoopt. Wat we nog niet eerder hebben gezien is dat de strip van een soort foam gemaakt is. Een ander leuk feitje aan deze tochtstrip is dat je meer korting krijgt, naarmate je er meer aanschaft. Dus straks krijg je bij de aankoop van 6 strips zelfs tot 10% korting, is dat even fijn.

Klik hier om de tochtstrip te bekijken

Koopgids tochtstrips

Zoals je nu wel hebt begrepen zijn tochtstrips een geweldige oplossing om tocht en koude lucht buiten te houden, energie te besparen en het comfort in je huis te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kopen van tochtstrips:

  1. Type tochtstrip: Er zijn verschillende soorten tochtstrips beschikbaar, zoals zelfklevende strips, borstelstrips, schuimstrips en siliconenstrips. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en toepassingen. Overweeg welk type het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften.
  2. Deur of raam: Zorg ervoor dat je tochtstrips koopt die specifiek bedoeld zijn voor gebruik op deuren of ramen. De afmetingen en bevestigingsmethoden kunnen verschillen, dus let hierop bij het maken van je keuze. Zie je een tochtstrip van 93 centimeter, dan zal dit ongetwijfeld voor een deur zijn.
  3. Installatiegemak: Overweeg hoe eenvoudig de tochtstrip te installeren is. Sommige tochtstrips zijn zelfklevend en breng je gemakkelijk aan zonder extra gereedschap. Anderen kunnen een beetje meer handigheid vereisen of moeten worden vastgeschroefd. Kies een tochtstrip die past bij je vaardigheden en voorkeuren.
  4. Kwaliteit: Let op de kwaliteit van de tochtstrip. Lees beoordelingen van andere gebruikers om te zien hoe goed de tochtstrip presteert en hoe lang deze meegaat. Een goede kwaliteit tochtstrip zal effectief zijn in het afdichten van openingen en zal lang meegaan. De houdbaarheidsdatum heeft hier natuurlijk ook invloed op.

Dus, met alle tips die we je hebben gekozen en de informatie van de door ons geselecteerde tochtstrips weten wij zeker dat je de juiste keuze maakt. Overweeg bij je aankoop alle voor- en nadelen.

0 Shares
Ook interessant