stainless steel kitchen sink with faucet

Hoe creëer je een natuurlijke look in je keuken?

0 Shares
0
0
0

Je keuken is een van de belangrijkste plekken in je huis. Gemiddeld besteed je elke dag veel tijd in deze ruimte, van ontbijt tot avondeten. Je kookt, bakt en eet in de keuken samen met de rest van het gezin. Het is daarom belangrijk om goed na te denken hoe je de keuken wilt inrichten of dat het misschien tijd is voor een verbouwing. Welke stijl wil jij graag in je keuken? Wil je gaan voor een landelijke sfeer, een natuurlijke look of juist een stijl met vooral donkere kleuren? Tegenwoordig is voor de natuurlijke look trend te zien in de meeste keukens. Een natuurlijke look straalt rust en ontspanning uit en creëert een goede sfeer in de keuken. Maar hoe creëer je een natuurlijke look in je keuken?

Natuurlijke materialen

Het belangrijkste aspect van een natuurlijke look in je keuken zijn de natuurlijke materialen. Denk hierbij aan aanrechtbladen, vloeren en kastfronten gemaakt van hout, steen of marmer. Deze materialen brengen warmte en textuur in de ruimte en zorgen voor een aantrekkelijke natuurlijke uitstraling. Geef je keuken achterwand een natuurlijke effect door steenstrips te gebruiken. Hiermee kan je op een snelle en effectieve manier je muur transformeren. Je kan gemakkelijk steenstrips online bestellen en ze zelf op de muur plakken. Zo bespaar je ook kosten tijdens de verbouwing of renovatie!

Neutrale kleuren

Kleuren hebben invloed op sfeer, emoties en gedrag. Kies daarom voor neutrale kleuren bij het creëren van een natuurlijke look in je keuken. Overweeg een kleurenpalet met neutrale tinten zoals wit, crème, beige, grijs en aardetinten. Deze kleuren weerspiegelen natuurlijke elementen en creëren een rustige en uitnodigende sfeer. Neutrale kleuren vormen ook een geweldige achtergrond voor andere natuurlijke elementen in de keuken. Op die manier worden de andere elementen mooi naar voren gebracht. 

Open planken

Kies voor open planken in de keuken in plaats van gesloten kasten. Open planken geven een natuurlijke look en sfeer aan de keuken waarbij je natuurlijke elementen zoals servies, glaswerk en potten goed kan zien. Dit voegt meer charme toe aan de ruimte en het geeft je de mogelijkheid om je persoonlijke stijl en decoraties te laten zien. 

Natuurlijk licht

Niet is belangrijker dan het toevoegen van natuurlijk licht. Het geeft een natuurlijke uitstraling en het creëert meer rust in de keuken. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten door grote ramen of glazen schuifdeuren te gebruiken. Hiermee wordt niet alleen de ruimte opgefleurd, maar worden ook de natuurlijke elementen benadrukt. Plaats je keukenmeubilair en decoratie zodanig dat ze profiteren van dit natuurlijke licht.

Planten en kruiden

Voeg ook planten en kruiden toe aan de keuken. Hang bijvoorbeeld een kruidenrek op de muur of plaats potten met verse kruiden op het aanrecht. Naast hun decoratieve waarde, bieden planten en kruiden ook praktische voordelen. Het geeft je de mogelijkheid om verse ingrediënten binnen handbereik te hebben en te gebruiken in de lekkerste gerechten.

Houten accenten

Houten accenten geven een mooie natuurlijke uitstraling in je keuken. Overweeg het gebruik van houten planken, krukjes, of zelfs een houten eettafel. Hout brengt een organisch gevoel in de ruimte en kan dienen als een opvallend en warm element in je keukenontwerp.

0 Shares
Ook interessant