Wasrek Action, Lidl & andere Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Poeh, wéér een was. Het lijkt wel dat we met z’n alles last hebben van een chronisch wasprobleem. Er is altijd wel iets waarvoor het apparaat weer dient aangeslingerd te worden. En wat doe je er tegen? He-le-maal niks.

Als we namelijk eerlijk zijn, hebben we al lang geprobeerd er iets tegen te doen. Je sokken een dag te lang aan hebben en een goede snuif in de oksel van die trui, waarvan je besluit dat hij nog wel een dagje meekan. Misschien ben je alleen, met z’n tweeën of probeer je een huishouden van twee personen inclusief drie extra hummeltjes staande te houden. Voor het wasprobleem hebben we geen oplossing, voor de schone was daarentegen wel.

Hoe vervelend is het dat je je was niet kwijt kan als je jezelf eindelijk zover hebt gekregen om eraan te beginnen? De oplossing is het hebben van voldoende drooglengte. Gezien het leven al duur genoeg is, geven we je informatie over plekken waar je een dergelijk rek voor een mooie prijs kan scoren. We gaan in op wasrekken van de Action en Lidl en geven andere budget keuzes.

Wasrek Action

Het wasrek, of beter gezegd de wasrekken van de Action komen in verschillende formaten, drooglengtes en daarmee ook prijzen. Het zijn er maar liefst drie en van alle drie zullen we een beschrijving geven. Lees gauw verder en wellicht ben je hierna al meteen geslaagd.

Casa Si droogrek

Prijs: €12,95
Drooglengte: 18 meter

Dit knap stukje staal… Of we bedoelen eigenlijk dit knap stukje ijzer past prima in een huishouden waar regelmatig wasjes worden gedraaid. Dit wasrek is dan wel niet de grootste, maar biedt toch nog een degelijke 18 meter aan drooglengte. Je zal er genoeg handdoeken op kwijt kunnen en hoeft je niet te bedenken of alle sokken van manlief erop kwijt kunnen. Veel droogrekken zijn zilver of wit, maar deze heeft een mooie, zwarte kleur. Perfect voor een interieur in industriële stijl. Ook zonder fashion ziet je wasrek er nog fashionable uit.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Framer droogrek

Mocht je inmiddels al een aantal vraagtekens hebben gekregen waarom er de ene keer droogrek en de andere keer wasrek staat, geen paniek. Droogrek mag dan wel de officiële benaming zijn, maar genoeg mensen noemen het een wasrek. Wij zijn de moeilijkste niet en jij vast ook niet, dus lees gerust verder zonder zorgen.

Prijs: €17,95
Drooglengte: 30 meter (3 etages)

Niet alleen heeft dit fantastische WASrek een grote drooglengte, we zijn ook enthousiast over de vorm. Het is namelijk beter te zien als een wastoren, zo hoog deze is. De lange jurken van de vrouwelijke helft in het gezin en de nette broeken van de mannen, kunnen languit drogen. Kreukels en vouwen zijn hiermee verleden tijd. Voor een bedrag van een kleine twintig euro, mag je zeker in je handen knijpen voor deze mooie aanbieding. En staat het wasrek in de weg? Geen probleem! Het rek is verrijdbaar en is daardoor makkelijk te verplaatsen.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Droogrek

Prijs: €9,95
Drooglengte: 18 meter

Geen merk, geen andere benaming, maar gewoon het ‘droogrek’ van de Action. Dit wasrek heeft dezelfde drooglengte als de eerste die we beschreven. Het fijne aan deze is overigens dat het om een lichtgewicht gaat. Je hebt daardoor geen zorgen of je het wel makkelijk kan optillen of niet. Het ‘ultraresistente scharnierpunt’ is een positief iets. Het zorgt er namelijk voor dat de scharnieren werken naar behoren en (waarschijnlijk) niet gaan roesten. Bovendien zal je hem zonder moeite kunnen inklappen, gezien de scharnieren niet broos worden.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Wasrek Lidl

Ook bij de Lidl bieden ze een assortiment aan wasrekken aan dat groter is dan één. Het biedt een verscheidenheid aan droogrekken en droogmolens. We zullen voor nu de droogmolens buiten beschouwing laten, maar mocht je er interesse in hebben dan zou je altijd de website van de Lidl kunnen bezoeken.

Leifheit Droogrek Classic 180 Solid

Prijs: €44,99
Drooglengte: 18 meter

Een gemiddelde drooglengte voor een toch wat hogere prijs dan we hebben gezien bij de wasrekken hierboven. Maar, een hogere prijs zegt misschien ook iets over de kwaliteit. Het droogrek kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Dus op de eerste dag dat de zon schijnt, hang jouw schone was alweer te wapperen op het mooie balkon van je. Volgens de makers kunnen er twee wasladingen op het rek worden gehangen, maar wij zijn daar ietwat sceptisch over. Als je bijvoorbeeld twee wasladingen aan handdoeken hebt, dan kan je jezelf nog weleens achter de oren krabben.

Klik hier om het wasrek te bekijken

AquaPur Droogrek online kopen

Prijs: €19,99
Drooglengte: 20 meter

Hierbij, het bewijs, in (online) levende lijve, dat er ook wel droogrekken voor een redelijk budget proof worden aangeboden. Voor twee tientjes heb je een drooglengte van 20 m, met andere woorden betaal je voor elke meter drooglengte een euro. Het wasrek heeft een ‘weerbestendig stalen frame’, waarmee wij ervan uitgaan dat je deze ook buiten neer kan zetten. Natuurlijk kan het ook iets zeggen over de bestendigheid van het frame tegen natte was. Roest is niet iets dat bij dit rek in jouw was gaat zitten. Overigens zitten er aan de onderste twee buizen doppen die je perfecte laminaatvloer zullen beschermen van beschadigen.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Er is/ was nog een droogrek van AquaPur bij de Lidl te koop, maar die is helaas online uitverkocht.

AquaPur Torenwasrek

Prijs: €19,99
Drooglengte: 30 meter (3 etages)

Waar er bij de Action een wastoren te koop is, is dat bij de Lidl ook zo. De torens zijn redelijk vergelijkbaar aan elkaar, zowel qua prijs als drooglengte en etages. Bij deze toren zijn de wasrekken uitklapbaar en dat is handig. Zo hoef je niet moeilijk te doen en je langere kleding tussen de spijlen door te wurmen. In plaats daarvan hebben de kledingstukken alle ruimte om te luchten. Wel is de maximale belasting van het droogrek ‘maar’ 15 kg. Je zal er dus rekening mee moeten houden dat je er niet té veel kleding aan ophangt. De toren is verplaatsbaar door de wieltjes, die ook vast te zetten zijn.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Andere Budget Keuzes

Hoewel we je al hebben verwend met wel zes verschillende wasrekken, zijn dit natuurlijk niet de enige die in de wereld van wasrekken te vinden zijn. We geven daarom nog een aantal andere budget keuzes. Lees gauw verder en misschien word je wel overtuigd om een van deze aan te schaffen.

Wasrek Blokker

Prijs: €46,99 (momenteel in de aanbieding voor €34,99)
Drooglengte: 30 meter

De Blokker biedt een groot assortiment aan wasrekken, gezien er ook andere merken zijn die via de website wasrekken aanbieden. In dit geval hebben we een pareltje uitgekomen die wel echt van de Blokker zelf is, namelijk de Blokker Droogrek Pinto 32m Zwart.

De naam zegt het eigenlijk al, het wasrek is zwart. Toch is dat niet de reden waarom we deze hebben uitgekozen. Het is namelijk zo dat het wasrek een enorme drooglengte heeft, maar niet in de vorm van een toren is. We hebben een dergelijk wasrek bij de Lidl en Action niet gezien. Doordat de vleugels verstelbaar zijn, is het zelfs nog mogelijk om lange kledingstukken eraan op te hangen. De uiteindes van de vleugels bieden de mogelijkheid om kleine was op te hangen, zoals sokken of ondergoed.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Wasrek Nivada

Prijs: 79,-
Drooglengte: onbekend

Voor een prijs van €79,- lijkt deze niet echt budget proof, maar als je ziet dat deze elektrisch is, dan word je misschien van gedachten verandert. Je kan je was op een duurzame manier laten drogen, maar toch het gemak ervaren van de snelheid. In een enorm koude ruimte kan was immers niet drogen en kan het zelfs gaan stinken. Met dit wasrek ben je het probleem voor. Hij verwarmt tot 15-20 graden Celsius boven de kamertemperatuur.

Klik hier om het wasrek te bekijken

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wasrek?

Voordat je een wasrek gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een wasrek. Hieronder vind je een aantal punten waar je op moet letten:

 • Formaat
  Het formaat van het droogrek is belangrijk om te bepalen hoeveel was je erop kunt drogen. Als je veel was hebt, dan is het handig om een groter droogrek te kiezen. De hoeveelheid was dat je kwijt kunt op een dergelijk rek, wordt ook wel aangeduid met de drooglengte.
 • Stabiliteit
  Een stabiel wasrek wil je hebben om te voorkomen dat het droogrek omvalt wanneer je er was op hangt. Kies daarom voor een droogrek dat stevig op zijn poten staat. Bijvoorbeeld met rubbers onder het ijzer van het rek, kan je dit bewerkstelligen
 • Materiaal
  De meeste wasrekken zijn gemaak van een stevig materiaal, zoals staal of aluminium. Kijk in de omschrijvingen van product waar het van gemaakt is.
 • Opvouwbaarheid
  Een opvouwbaar wasrek is handig als je niet veel ruimte hebt om het droogrek op te bergen. Zo kun je het droogrek gemakkelijk opvouwen en opbergen wanneer je het niet gebruikt. Je kleine studentenkamer is dan maar voor een paar uur nog kleiner, in plaats van voor een permanent tijdsbestek.

Met deze punten en de beschreven wasrekken, heb jij morgen al een nieuw wasrek in huis staan en kan je wassen als nooit te voren.

0 Shares
Ook interessant