Wc-rollen opbergen: creatieve tips

0 Shares
0
0
0

Ga je voor 2-laags, 3-laags of misschien wel 4-laags wc-papier? Koop je papier dat duurzaam en niet helemaal wit is of ga je voor de eerste de beste verpakking in de supermarkt? Maak je van je wc-papier een propje voor het afvegen of vouw je deze netjes af? Heb je last van een chronisch wc-papier tekort in huis of kom je om in wc-papier?

Het zijn vragen waar je wellicht niet elke dag, maar toch wel geregeld over nadenkt. En die laatste vraag is waar wij ons in deze blog om bekommeren. Niet dat je last hebt van een chronisch wc-papier, maar dat je omkomt in het wc-papier. Want waar en vooral hoe berg je het op? We geven je verschillende tips en trucs waarop je je wc-rollen op een creatieve en of verbergende manier kan opbergen.

Stap 1: Organiseren

We beginnen niet met een tip, maar juist met een actie. Want als je wil bedenken hoe je wc-rollen gaat organiseren, zal je eerst moeten bedenken wat je in huis hebt en of dat standaard is. Wil je bijvoorbeeld ongeveer 4 extra rollen in het toilet opbergen? Bedenk dan waar je de rest van de verpakking laat. Wellicht heb je nog een verstopte voorraadkast of een kelder waarin je de rest in kwijt kan.

Maak voor jezelf een plan waarin je neerzet waar en hoe je de overige wc-rollen wil opbergen. Maar bedenk ook wat je in het kleinste kamertje van het huis zelf kwijt wil. Natuurlijk kan je de tips die we geven voor in het toilet, in sommige gevallen ook toepassen bij het opbergen van de overige rollen.

Methoden om wc-rollen op te bergen

Er zijn verschillende manieren om WC rollen op te bergen, afhankelijk van je voorkeur, beschikbare ruimte en budget. We geven je een aantal veelgebruikte methoden én wat meer creatievere oplossingen.

#1 Traditionele toiletrolhouder

De traditionele toiletrolhouder is natuurlijk een veelvoorkomende en eenvoudige methode om wc-rollen op te bergen. Je zal het het vaakst tegenkomen in de vorm van een Het bestaat metalen of kunststof houder die aan de muur is bevestigd. Daarop plaats je dan de toiletrol. Dit is een praktische en gemakkelijke manier om WC rollen binnen handbereik te hebben en ze netjes op te bergen. In sommige gevallen wordt de houder gewoon op de grond geplaatst. We geven je hieronder een voorbeeld van een dergelijke houder:

#2 (Muur)mandje of rekje

Een alternatief om je rollen op te bergen is het gebruik van een mandje of rekje. Je bevestigt deze aan de muur en het biedt meestal extra opbergruimte voor andere badkamerbenodigdheden, zoals handdoeken of zeep. Een muurmandje of rekje is een praktische en ruimtebesparende oplossing. Een mandje kan je natuurlijk ook op de grond kwijt, mocht je daar de ruimte voor hebben. Het geeft waarschijnlijk een iets meer speelse look. Kijk maar eens naar het voorbeeld hieronder:

#3 Creatieve oplossingen

Wellicht was je zelf ook wel op bovenstaande oplossingen gekomen. We geven daarom een aantal creatieve oplossingen. Als je op zoek bent naar een creatieve en budgetvriendelijke manier om wc-rollen op te bergen, zijn er talloze doe-het-zelf (DIY) opbergoplossingen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een oude kist of mandje omtoveren tot een unieke opberger. Of je kunt een stoffen zakje aan de binnenkant van een kastdeur bevestigen. Out of sight, out of mind, zou je kunnen denken.

Maar nog steeds zijn dit niet de meest creatieve dingen die je zou kunnen bedenken. Lees gauw verder om, volgens ons, nog betere oplossingen te zien/

#3.1 Golvend plankje

Toen we deze oplossing tegenkwamen, waren we meteen al verkocht. We doelen op een plank aan de muur, die met de wc-rollen meebeweegt. Het geeft niet alleen een speels effect, maar is ook nog eens erg origineel. Je houdt ervan of niet, maar wij vinden het in ieder geval wel iets hebben.

Zo’n golvend plankje hoeft trouwens niet alleen aan de muur. Er zijn meerdere voorbeelden op het internet te vinden waar de wc-rollen de vacht van een schaapje vormen. Wederom is dit een voorbeeld waar je van moet houden. In ieder geval achten wij de kans klein dat je het bij iemand anders tegenkomt.

#3.2 Staand opbergen

Mocht je graag de hoogte ingaan vanwege ietwat ruimtegebrek, dan zijn er nog steeds talloze, originele ideeën waarop jij je rollen verbergend opbergt. Allereerst gaan we in op een modernere oplossing, die wel zeker wat tijd en moeite vereist. We hebben het over het opbergen van rollen in de muur. Nisjes vind je niet alleen in de badkamer voor shampoos, maar dus ook in het toilet. Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld:

Mocht je je niet echt bekommeren over de zichtbaarheid van wc-rollen, dan is wellicht de volgende wijze van opbergen iets voor jouw. We hebben het over een soort paal of rek, die je kan neerzetten. In plaats van veel ruimte in de kleine ruimte op te geven aan toiletpapier, zorg je er juist voor dat alles wat meer compact is. Er volgen twee voorbeelden. Ze zijn zo verschillend, dat je wellicht weer op meer manieren wordt geïnspireerd.

Conclusie

Met de gegeven tips ben je wellicht geïnspireerd om zelf je wc-rollen op een gewenste manier weg te werken in je toilet. Het opbergen van wc-rollen is immers een functionele en esthetische uitdaging, die plaatsvindt in je badkamer of toiletruimte. Je zal uiteindelijk een opbergoplossing vinden die aan jouw behoeften en stijl voldoet. Mocht je bezig zijn met een leuk DIY-project, vergeet het dan niet in tweevoud uit te voeren. De meeste huishoudens hebben tegenwoordig namelijk meer dan één toilet.

0 Shares
Ook interessant