Beste schoenendroger (beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde schoenendroger – onze nummer 1 van 2023

Wij hebben meerdere schoenendrogers met elkaar vergeleken en op basis van de prijs, de uitstraling, de functies en de beoordelingen is de Shoedry Ozone schoenendroger en schoenverfrisser als beste uit de test gekomen. Wil je meer weten over deze schoenen droger scrol dan naar beneden en zie onze volledige top 5 schoenendrogers. 

Introductie

Wat is er lekkerder dan na een lange voetbalwedstrijd je natte schoenen lekker droog te maken. Of na een fietstocht door de regen je natte schoenen bij de deur te zetten. Vroeger stopten we onze schoenen vol met kranten en dan was het bidden dat de volgende dag je schoenen droog waren. Maar tegenwoordig kan je jouw schoenen gewoon drogen met een schoenendroger. Je zet je schoenen gewoon in de houder van een schoenendroger en voor je het weet heb je een paar droge schoenen. Afhankelijk van hoe nat ze zijn drogen ze sneller of minder snel. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het materiaal van je schoenen. 

Op bepaalde schoen drogers zitten meerder functies. Zo kan je er een geur aan toevoegen zodat hij ook de onaangename geuren verwijdert en zorgt voor lekker geurende schoenen. Een goede schoen droger is zuinig en verbruikt maar weinig. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede schoenendroger 

Droogmethode 

Het is goed om bij een schoenendroger te kijken naar de droogmethode. Het kan zijn dat er een warme lucht wordt gebruikt, maar er zijn ook droogmethodes waarbij er gebruik wordt gemaakt van absorberende materialen. Een schoen kan uitdrogen van het drogen aan warme lucht. Dus afhankelijk van het materiaal waar je schoenen van zijn gemaakt kies je een geschikte droogmethode. 

Hoeveelheid schoenen 

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten hoeveel schoenen jij per keer kan drogen. Er zijn namelijk schoenendrogers waarbij je een rek hebt, zodat je meerdere schoenen tegelijk kan drogen. Maar de meeste schoenendrogers zijn gewoon gemaakt voor één paar schoenen. Maar wanneer je meerdere tegelijk kan drogen is dat natuurlijk wel ontzettend mooi meegenomen. 

Timer 

Wij vinden dat je goed moet kijken of de schoenendroger ook een timer heeft. Want wanneer je schoen eenmaal droog is, dan wil je hem liever niet te lang op de schoenendroger houden. Vooral wanneer je schoenen van leer hebt, kan het leer gaan uitdrogen en daardoor kan bijvoorbeeld de waterafstotende afnemen. 

Grootte 

Wij zien helaas veel reacties van gebruikers die een schoenendroger hebben gekocht die toch te klein lijkt. Het is dus goed om vooraf te weten of de schoenendroger ook gemaakt is voor jouw voeten. Wanneer dit niet zo is kan je beter nog even verder kijken en opzoek naar een andere schoenendroger die wel voor jouw maat schoenen is. 

Beoordelingen 

Als laatste zeggen wij natuurlijk dat een review in veel gevallen goud waard is. Want op basis van een beoordeling kan je gelijk zien welke punten misschien minder goed zijn aan de schoenendroger. Op deze manier kan jij je ook voorbereiden op wat erbinnen gaat komen. 

Top 5 producten 

#1 Shoedry Ozone schoenendroger 

Wanneer je opzoek bent naar een goede schoenendroger, dan kom je al snel uit bij de schoenendrogers van Schoedry. Ook in dit artikel vind je twee verschillende Shoedry schoenendrogers in de top 5. Ze worden als zeer goed beoordeeld door gebruikers. Met de Shoedry Ozone schoenendroger zijn natte en vieze schoenen verleden tijd. Deze schoenendroger rekent effectief af met vieze geurtjes. Dit komt door een slimme technologie die je kan aanpassen op iedere schoen. Zijn je schoenen door en door nat, dan kan je warmte goed hoog instellen. Maar wanneer je alleen de geur uit je schoenen wil dan zet je hem gewoon op de blaasstand. Hiermee blaas je vieze luchtjes en bacteriën uit je schoenen. Je reinigt ze als het ware van binnenuit. 

Van binnenuit drogen van je schoenen is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat ze droog worden. Vroeger zetten ze schoenen nog weleens bij de kachel neer, maar dat is met deze nieuwe technologie verleden tijd. Je kan jouw schoenen op de twee sokkels plaatsen. Vanuit de sokkels wordt zowel warme lucht als koude lucht geblazen. Afhankelijk van hoe vochtig of nat jouw schoenen zijn kan je kiezen voor de juiste stand. Daarnaast hebben ze bij Shoedry ook een 30 dagen niet-goed geld-terug garantie. Dus ben je toch niet tevreden met het resultaat van de Shoedry Ozone, dan kan je gemakkelijk jouw geld weer terugkrijgen.

Wat ook ideaal is in vergelijking met andere apparaten, hij maakt geen geluid. Hij is volledig stil waardoor je hem niet hoort. Dat is vooral handig als je dicht bij de gang slaapt bijvoorbeeld. Ook is hij volledig beveiligd tegen oververhitting. Zo zijn je schoenen goed beschermd, mocht je ze er lang op hebben staan. Hij kan dan ook niet langer dan drie uur achter elkaar aanstaan, hierna zal de schoenendroger vanzelf uitgaan. Dit is om de schoenen te beschermen tegen verbranding. Ook verbruikt hij slechts 100w, dat is extreem zuinig voor droge schoenen. Ga jij vaak naar de voetbal, of wil je ook na een regenachtige dag gewoon je schoenen weer aan kunnen doen? Dan moet je zeker de Shoedry Ozone in huis halen. 

#2 Revalk Schoenendroger 

Jij wil naast droge schoenen ook een mooie en strakke schoenendroger in de gang hebben staan. Misschien heb jij jouw hele huis wel netjes gestyled en dan staat er ineens een lelijk plasticen apparaat in de gang. Met de Revalk schoenendroger haal je een prachtige schoenendroger in huis. En hij doet zeker niet onder voor andere schoenendrogers op de markt. Zo droogt hij binnen no-time jouw schoenen. 

Je komt thuis van het werk en hebt net nog 30 minuten op de fiets gezeten door de stromende regen. Iedere dinsdag avond ga jij buitensporten met een vriend, maar er stonden toch nog flinke plassen. Of je bent per ongeluk bij het uitstappen uit de auto in een plas gestapt en je schoenen zijn doorweekt. Dan ben je maar blij dat je een schoenendroger in huis hebt. Deze schoenendroger is er één met geavanceerde UV-technologie. Hij droogt je schoenen op 360 graden met warme lucht en zorgt ervoor dat vochtige schoenen binnen een uur alweer droog zijn. 

 Ze hebben er bij Revalk voor gekozen om geen ingewikkelde display met verschillende knopjes van te maken. Nee, er is één knop waarmee je gelijk de tijd in kan stellen tot wel 8 uur. Daarbij kan je deze schoenendroger op twee manieren gebruiken. Zo kan je hem op de grond neerzetten en je schoenen op de kop op de droger zetten. Maar je kan er ook voor kiezen om de schoenendroger aan een haakje op te hangen en je schoenen op de grond te zetten. Dit komt door de handige lus die boven op de schoenendroger is gemonteerd. 

Een schoenendroger gebruik je niet iedere dag, en je wil liever niet de hele tijd tegen je schoenendroger aan hoeven kijken. Deze schoenendroger kan je makkelijk inklappen waardoor je hem simpel weer opbergt na gebruik. Ben je niet tevreden met je aankoop bij Revalk, dan krijg je jouw geld gelijk weer terug. Je hoeft je schoenendroger natuurlijk niet alleen maar te gebruiken voor schoenen. Hij is multifunctioneel inzetbaar, zo kan je hem ook gebruiken voor sloffen, een muts of je skiuitrusting. Hij is dus zeker te gebruiken voor allerlei kleine kledingstukken die nat zijn geworden. 

#3 Shoedry UV schoenendroger

Wij willen je keuze geven uit verschillende apparaten. Maar ook zien we dat er veel vraag is naar ook iets anders dan een schoenendroger die je alleen thuis kan gebruiken. Dit is een schoenendroger die ideaal is om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie of wanneer je voor het werk op reis moet. Deze Shoedry UV schoenendroger kan je namelijk meenemen. Hij zit vast aan een stekker met een draad van een meter. Zit je in een hotel en wil je nog even je schoenen droger of de geurtjes eruit krijgen? Dan stop je gewone beide schoenendrogers in je schoenen. Je plugt hem in en je bent klaar. 

Een UV schoenendroger is een stukje magie. Want UV zorgt ervoor dat bacteriën gedood worden. Dit kan UV bijvoorbeeld ook doen bij water, maar bij jouw schoenen is het net zo effectief. Zo worden de bacteriën gedood en daarmee gaat ook gelijk de vieze geur uit je schoenen. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. UV zorgt er natuurlijk niet voor dat jouw schoenen droog worden. Dit gebeurt door de warmtebronnen die zijn verwerkt in de schoenendroger. Deze wordt 55 graden en daarmee is hij warm genoeg om in een korte tijd van jouw natte schoenen weer droge pareltjes te maken.  

Het verschil is wel met de andere schoenendrogers, dat hij geen timer heeft. Een timer geeft je natuurlijk de mogelijkheid om je schoenen te laten liggen en je hoeft er verder niet meer op te letten. Bij deze schoenendroger moet je goed opletten dat hij niet te lang blijft liggen. Want wanneer hij te lang blijft liggen kan het zijn dat je schoenen te heet raken. Na 8 uur houdt hij er wel automatisch mee op, maar voor sommige schoenen kan 8 uur wel lang zijn. Kijk dus altijd naar het materiaal voordat je een schoenendroger aanzet. 

Toch kan dit een schoenendroger zijn die jij aanschaft. Vooral wanneer je een schoenendroger wil die je makkelijk mee kan nemen is hij zeker aan te raden. Hij kost daarnaast ook niet veel, en het verbruik is ook te verwaarlozen. De Schoedry UV schoenendroger is een praktisch apparaat die je snel even meeneemt. 

#4 Vulpes Goods Tech schoenendroger

Dit is een twee in één schoenendroger die uitermate geschikt is voor een huishouden met meerdere kinderen of bewoners. Hij is namelijk kindvriendelijk en zelf een kind kan hem bedienen zonder zorgen. Vaak zijn ouders toch voorzichtig wanneer het gaat om kinderen en elektrische apparaten die warm worden. Maar de Vulpes Good Tech schoenendroger is kindvriendelijk en veilig te gebruiken. 

Hij heeft twee verschillende hoofdfuncties. Hij kan namelijk blazen en verwarmen. Het blazen noemen ze ook wel de ozone functie die ervoor zorgt dat er lucht circuleert door jouw schoenen. Deze lucht gaat schimmels en bacteriën tegen. Maar daarnaast rekent hij ook af met de zweetlucht die is ontstaan in jouw schoenen. Wist je dat schoenen en droge voeten ervoor kunnen zorgen dat jij minder snel last krijgt van kalknagels of voetschimmel. Daarom wordt een schoenendroger zoals deze ook zeker aangeraden. 

Wat een groot voordeel is van deze schoenendroger ten opzichte van een aantal anderen: je kan hem instellen op hoogte en lengte. Wanneer jij dus een schoen hebt die iets hoger is kan je gemakkelijk stellen. Daardoor kan je hem dus aanpassen naar jouw voorkeur. Gebruik je hem even niet? Dan klap je hem gewoon in tot een compact systeem waardoor je hem mee kan nemen of kan opbergen. Met een tik op de knop stel jij de timer in en begint hij gelijk op te warmen. 

Een extraatje dat je krijgt bij de Vulpes Goods Tech schoenendroger zijn de deoballen. Dit zijn balletjes die een geur afgeven en zorgen voor een frisse en aangename geur aan je schoenen. Naast dat de bacteriën tegen worden gegaan door de Ozone functie, krijg je hierdoor ook weer een lekkere geur in je schoenen. Dat vinden wij toch wel een kleine vermelding waard en mede hierdoor komt hij terecht op plek vier in onze lijst. 

#5 Premium Ozone Schoenendroger 

Onze nummer vijf en de laatste in de lijst is de Premium Ozone schoenendroger. Deze schoenendroger heeft eigenlijk alles van de schoenendrogers hierboven gecombineerd. Zo kan hij op twee verschillende manieren drogen. Is hij in hoogte verstelbaar en is hij heel gemakkelijk te bedienen. Maar waarom staat hij dan op nummer vijf vraag jij je misschien af? Wij hebben toch naar het volledige plaatje gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat hij toch een beetje tekortkomt ten opzichte van de andere vier. Hier komen we op terug in de laatste alinea van dit artikel. 

Er zitten bij deze goede schoenendroger ook nog eens 10 verschillende geurvreters. Deze kan je een aantal keer gebruiken. Wanneer er geen sterke geur meer vanaf komt dan vervang je hem gewoon weer. De sneldroogfunctie is ideaal wanneer je dezelfde dag nog de schoenen weer aan moet. Denk bijvoorbeeld aan sportschoenen die nat zijn geworden. Of misschien wel voor een bruiloft of belangrijke bijeenkomst. Verder kan je er bij de Premium Ozone Schoenendroger vanuit gaan dat hij van hoge kwaliteit is. Hij wordt dan ook door gebruikers als erg goed beoordeeld. Dit komt ook door zijn uitstekende brandveiligheid en stopfunctie op het slimme bedieningspaneel. 

Zoals ik aan het begin al zei valt deze schoenendroger toch ook een beetje tegen. Het is ons opgevallen dat er geen Nederlandse handleiding bij zit. Dit is niet erg wanneer je gewoon goed Engels kan lezen, maar wanneer je dit niet doet, dan kan het behoorlijk vervelend zijn. Daarnaast is hij volledig gemaakt van plastic en breken onderdelen gemakkelijk af. Dit hebben andere gebruikers ondervonden en zal je zien wanneer je hem zelf in handen hebt. Voor de rest kunnen we hem wel aanraden wanneer je een goedkope schoenendroger in huis wil halen met veel praktische functies. 

Conclusie 

Als we een conclusie eraan moeten verbinden vinden wij de schoenendrogers die je mee kan nemen ontzettend handig. Maar in de praktijk zal je toch zien dat je een schoenendroger het meeste gewoon thuis zal gebruiken. Dus de vaste schoenendrogers raden wij om die reden aan. Ook is het fijn wanneer een schoenendroger meerdere warmte standen heeft en ook een timer die aangeeft wanneer je schoenen droog zijn. Dit om uitdroging van je schoenen verder te voorkomen. Onze nummer één is toch wel veruit de beste gebleken van alle schoenendrogers die we hebben genoteerd. 

Veel gestelde vragen 

Gaat een schoenendroger na het drogen automatisch uit?

Niet alle schoenendrogers gaan na het drogen van jouw schoenen automatisch uit. Dit is afhankelijk van het type. De goedkopere schoenendrogers zal je handmatig moeten uitschakelen. Bij andere schoenendrogers kan je weer een timer instellen zodat hij na bijvoorbeeld 2 tot 4 uur uitschakelt afhankelijk van hoe nat je schoenen zijn geworden. 

Na hoelang zijn mijn schoenen droog met een schoenendroger?

Wanneer het water letterlijk uit je schoenen loopt kan het wel even duren voordat je schoenen volledig droog zijn. Bij een kletsnatte schoen moet je uitgaan van zo’n 4 uur. Bij een vochtige schoen kan hij al binnen twee uur weer droog zijn. Het verschilt natuurlijk ook per schoenendroger. Zo zijn er schoenendrogers die snel drongen en anderen die er een stuk langer over doen. 

Is een schoenendroger ook voor handschoenen gemaakt?

Ja, een schoenendroger kan je eigenlijk voor allerlei verschillende kledingstukken gebruiken zoals een handschoen. Maar je kan ook andere kleine kledingstukken drogen met een schoenendroger. Denk hierbij aan een muts of een hoed. 

Kan je een schoenendroger gebruiken voor alle soorten schoenen?

In principe kan je alle soorten schoenen drogen met een schoenendroger. Toch raden wij je aan om te kijken naar het materiaal. Zo kan je leer beter niet zolang drogen tot je schoenen kurkdroog zijn. Dit omdat leer kan uitdrogen waardoor het gaat scheuren. Kijk dus altijd wat de fabrikant te zeggen heeft over een bepaald soort schoen of materiaal. 

Hoe werkt een schoenendroger precies?

De meeste schoenendrogers werken door warme lucht te circuleren door je schoen. Hierdoor verdampt het vocht dat in je schoenen is blijven hangen. Je kan één van je natte schoenen gewoon op de schoenendroger zetten en de schoenendroger vervolgens aanzetten. Hierna zal hij jouw schoen vanzelf goed droog maken. 

0 Shares
Ook interessant