boy and girl standing near window looking outside

Speelplezier van kinderen

0 Shares
0
0
0

Voor kinderen is plezier erg belangrijk. Naast het soort speelgoed is de inrichting van de speelkamer of waar de kinderen dan ook spelen van groot belang. Het kiezen van het juiste speelgoed en het leuk inrichten van deze kamers is voor sommige mensen uitdagend. Hoe creëer je deze gemoedelijke sfeer die ook nog eens inspirerend werkt voor de kinderen? Na het lezen van dit artikel ben je hier helemaal van op de hoogte!

Het bepalen van de juiste sfeer

De jeugd van een kind is bepalend voor de rest van het leven. Een kind is het gelukkigst als het aan het spelen is, een inspirerende speelomgeving draagt hier ook aan bij. Hoe maak je de speelomgeving dan sfeervol? Rolgordijnen op maat zijn dé manier waarop je een ruimte sfeer kunt geven, je hebt ze in alle modellen, kleuren en maten. Ook kun je kiezen voor verduisterende rolgordijnen, deze houden al het zonlicht tegen. Dit zorgt ook voor het tegengaan van verkleuring door de zon van het speelgoed. 

Welk speelgoed voor mijn kind?

Voor de ontwikkeling van het kind is het kiezen van het juiste speelgoed belangrijk. Kies voor kinderspeelgoed dat meerdere zintuigen prikkelt. Voorbeelden hiervan zijn puzzels, bouwsets en knutselspulletjes. Dit is uitdagend en leert het kind om de hersenen te gebruiken. Daarnaast zijn educatieve spelletjes ook goed voor de ontwikkeling, denk aan taalspelletjes of onderzoek spelletjes. Zo sla je twee vliegen in één klap: het kindje is blij én is onbewust bezig met de ontwikkeling. Een laatste soort speelgoed dat bijdraagt aan de cognitieve en sociale ontwikkeling, zijn spelletjes waarbij het kind zelf een verhaal of regels kan bedenken. 

Veiligheid boven alles

Allemaal leuk en aardig als het juiste speelgoed is gekozen en de rolgordijnen hebben gezorgd voor een gemoedelijke sfeer, maar is het ook allemaal veilig? Dit is zeker het geval: speelgoed bevat altijd een aanbevolen leeftijd. Als je hier als ouder op let en dit niet negeert, dan is de kans dat er iets misgaat zo goed als nul. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om meubilair en andere sfeermakers kindvriendelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, deze kunnen zo worden ontworpen dat het aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. De mechanismen zijn geheel kindveilig, denk aan geen loshangende koorden waar je achter blijft hangen of waaraan getrokken kan worden. 

Een geschikte speelomgeving creëren en het juiste speelgoed kiezen zijn essentieel voor de ontwikkeling van een kind, waarbij veiligheid altijd de hoogste prioriteit moet hebben. Meer weten over wat jij kan aanpassen in je woning? Lees dan ons artikel over het verbeteren van huisverlichting.

0 Shares
Ook interessant