Beste Bezemhouder (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Bezemhouder – onze nummer 1 van 2023

Met ontzettend veel positieve recensies en een werking én kwaliteit waar je ‘u’ tegen zegt, is de SODEAL Luxe Bezem Ophangsysteem een echte musthave. De prijs-kwaliteitverhouding is goed, dan wel niet uitstekend en de klemmen zijn ontzettend stevig. Met een paar schroeven in de muur en wat handigheid, heb je deze bezemhouder zo opgehangen.

Introductie

Een toch wel ultieme aanschaf in je volwassen leven blijkt een bezemhouder. Je garage, schuur of berging is na lange tijd eindelijk weer netjes. Met je grote familiewagen heb je een aantal ritjes naar de stort gemaakt en je kunt zowaar alle fietsen in de ruimte kwijt. Je tuin is op orde, je garage is netjes aangeveegd en zelf ben je meer dan tevreden. Want, zoals gezegd, is gebleken dat de bezemhouder je aanspoort schoon te maken. Alle spijkers zitten in doosjes en je vrouw werd nog net niet enthousiaster van het feit dat ze al je gereedschap mocht organizen.

In dit artikel vind je de vijf beste bezemhouders. De kooptips zullen je helpen om een wens te ontkrachten of te bevestigen en in de veelgestelde vragen vind je antwoord op al je prangende onduidelijkheden. Je zal zien dat een bezemhouder meer multifunctioneel is dan je eigenlijk denkt. Niet alleen je bezem, maar talloze andere voorwerpen zal je er aan kunnen hangen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Bezemhouder

Wat zijn nou belangrijke zaken waar je aan moet denken bij het aanschaffen van een goede bezemhouder? Lees maar even verder, dan zal je het vrijwel meteen weten.

 1. Montage
  Heb je geen boor in huis of simpelweg twee linkerhanden, dan is het wellicht handig om te kijken naar de montage mogelijkheden. Er bestaan namelijk bezemhouders die je simpelweg met een plakstrip kan ‘monteren’. Weet wel dat in zulke gevallen over het algemeen de draagkracht een stuk minder wordt.
 2. Aantal bezems
  Natuurlijk is het niet handig als je 5 bezems of andere gereedschappen hebt en er maar ruimte is voor vier. Veel bezemhouders zijn te koop in verschillende afmetingen. Ruim daarom eerst alles op, stel dan je behoefte af en kies daarna voor de bezemhouder waarop je al je spullen kwijt kan.
 3. Materiaal
  Is je schuur helemaal opgeruimd, merk je naar een paar weken dat de bezemhouder al minder mooi wordt en zijn functie verliest. Controleer het materiaal en lees recensies om te zien of het materiaal ook goed blijft. Over het algemeen zal je met name roestvrijstaal (RVS), rubber en/ of plastic terug zien komen. Roestvrijstaal en plastic zijn vaak de hoofdmaterialen, ieder met hun eigen voordelen.
 4. Draagkracht
  Afhankelijk van de montage, het materiaal en het aantal houders/ haken, zal er een bepaalde draagkracht aan de bezemhouder zitten. Dit betekent letterlijk hoeveel de bezemhouder kan dragen, zonder dat je iets kapot maakt of deze op de grond klettert. Vaak staat dit in de omschrijving wel aangegeven.\
 5. Ophangsysteem
  De meeste bezemhouders zullen zijn uitgerust met rubberen klemhaken. In veel gevallen zitten er ook nog gewone haken bij, waaraan je dingen kan ophangen. Hierbij is het meest belangrijk dat alles goed blijft zitten, dat al het gereedschap in de haken past en dat je het er makkelijk uit krijgt.

5 Beste Producten

#1 SODEAL Luxe Bezem Ophangsysteem – Bezemhouder

Prijs: €29,99

+ uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding
+ rubberen klemmen blijven stevig
+ inclusief zes ophanghaken
– je zal een gat in de muur moeten bouwen

Deze bezemhouder heeft vijf rubberen klemhaken. Je zou hier in principe dus maar liefst vijf bezems op kwijt kunnen. Afhankelijk van je voorkeur hang je deze met de steel naar boven of onder. Je kan natuurlijk ook altijd een combinatie van maken, zodat je bezems elkaar niet in de weg zitten. Maar, de oplettende kijker, heeft al drie keer gezien dat op de afbeelding lang niet alleen bezems in de klemhouder zitten. Een hamer, een schep, een schoonmaakborstel: wat maakt het ook eigenlijk uit. Als het past, past het. Als het overigens niet past, kan je wellicht jezelf nog verblijden met de 6 haken. Aan de haken hang je vaak de wat kleinere gereedschappen op. Handig is het natuurlijk wel wanneer die gereedschappen zijn uitgerust met een oog, waar je een touwtje doorheen kan knopen.

De bezemhouder is gemaakt van roestvrij staal. Je zou daardoor zelfs kunnen overwegen om hem in een vochtige ruimte als de schuur te hangen. Helemaal buiten, bijvoorbeeld aan de buitenkant van het tuinhuisje of aan de wand van de garage, is ook een optie. Het ophangen gebeurt via pluggen, schroeven en afdekplaatjes. Met andere woorden: je zal dus een gat in de muur moeten boren, wil je de SODEAL Luxe Bezem Ophangsysteem – Bezemhouder kwijt kunnen. Dat is dan ook meteen het moeilijkste van alles, want verder is de montage zeer gemakkelijk uit te voeren.

De meest positieve reacties over deze bezemhouder gaan toch echt over de kwaliteit van het product. Het is stevig, je kan er veel op kwijt en het ziet er nog eens luxe uit ook. Ben je trouwens geen fan van de zwarte kleur? Dan is dat geen probleem. De houder is ook te koop in een chroom kleur met zwarte rubbers of een chroom kleur met lichtgrijze rubbers. Het nadeel daarvan is wel dat ze een stukje duurder zijn. Voor de 60 cm lange bezemhouder betaal je zo’n 5 euro meer dan deze, zwarte variant.

#2 WELTECH – Bezemhouder – RVS – Zilver

Prijs: €19,95

+ zowel met een plakstrip als schroeven op te hangen
– wat stroeve klemhaken

De wereld van bezemhouders is ontzettend groot. Dat is maar weer gebleken bij de zoektocht naar de beste vijf. Sterker nog, het is precies de reden waarom dit artikel is geschreven. Wij doen het zoekwerk vóór je, zodat je het zelf niet hoeft te doen. We vonden ook de WELTECH – Bezemhouder – RVS – Zilver, die uiteindelijk op plek twee in deze lijst is komen te staan.

De bezemhouder van Weltech is gemaakt van roestvrijstaal (RVS) en heeft een mooie, zilveren kleur. De rubbers, waarin je je bezem en andere gereedschappen met steel in kwijt kan, zijn lichtgrijs. Deze variant, van ongeveer twee tientjes, is 48 cm lang en heeft vijf ophanghaken en 4 rubbers. Daarmee heeft het een prima lengte, maar wellicht acht je dit nog steeds als te groot of juist te klein. Niet getreurd, want in zijn totaliteit komt deze bezemhouder in maar liefst vijf groottes. Opvolgend in lengte, komt dat neer op 9, 26, 37, 48 en 59 centimeter. Maar, wat misschien wel het meest fantastisch aan deze bezemhouder is, is dat je hem op twee manieren kan monteren. Je hangt deze namelijk op via schroeven, pluggen en afdekdopjes, waarmee het draaggewicht op zo’n 10 kg komt. Óf, je kiest voor het gebruik van de plakstrip. Het enige nadeel is dat het draaggewicht de helft minder wordt (5 kg).

Boodschaptassen, plumeaus, schepjes, bezems of handdoeken: je kan het zo gek niet bedenken en je kan het aan deze bezemhouder kwijt. Eigenlijk is er geen negatief woord over te zeggen. Behalve dan de volgende recensie: ‘Enige ondermaatse aan dit verhaal is dat mijn man ruim 2 weken nodig had om die 3 gaten te boren.‘ Echter kan de bezemhouder daar ook niks aan doen, aldus de recensent zelf. Daarentegen horen we je afvragen waarom deze niet op nummer staat. Nou, niet alle maten zijn beschikbaar, deze is niet in het zwart te koop én de kwaliteit van de nummer één blijkt gewoon net wat beter te zijn. Bovendien ervaren sommigen de rubberen klemhaken wel als heel erg stroef.

#3 Bezem Houder – Zelfklevend – Zilverkleurig

Prijs: €9,99

+ stapelkorting
+ slechts één rubberen klemhaak per houder
– voorwerpen met dikke stelen kan je niet kwijt

Zo goedkoop? Ja, of nou, niet echt. Deze bezemhouder ziet er net wat anders uit dan de voorgangers in deze lijst. Het gaat namelijk om een plaatje met slechts één rubberen klemhaak. Het mooie is, hoe meer je er koopt, hoe goedkoper het wordt: echte stapelkorting dus. Nog mooier is de montage. Het enige dat je hoeft te doen is om de bezemhouder op te hangen, is de vlakke ondergrond stofvrij te maken, waarna je de bezemhouder er zo opplakt. De klemhaak kan tot wel 10 kg dragen en dat is absoluut genoeg voor elke bezem of iets dergelijks.

Wat is het voordeel ten opzichte van een langere bezemhouder? Geen moeilijke vraag, want het antwoord is samen te vatten in een woord: ruimte. Wil je bijvoorbeeld alleen je Swiffer kwijt in de keuken, dan heb je aan een zo’n houdertje al genoeg. Of denk aan kleine studentenkamers waar je 1) sowieso geen ruimte hebt en 2) lang niet zo veel nodig hebt. Want wat moet je met een hark zonder tuin. Misschien kan je er wel twee op verschillende plekken hangen. In de ene hang je al je tote bags op, die je nog steeds maar moeilijk weg kan doen. In de ander hang je een stoffer en blik, want jij bent inderdaad die schone student (en daar ben je erg trots op)

De Bezem Houder – Zelfklevend – Zilverkleurig schaf je aan voor gemak, maar niet per se om hun stijlvolle uiterlijk. De stickers zijn zelfs waterbestendig, zó handig is het. Je hoeft dus niet bang te zijn dat alles naar beneden valt, na je misschien net iets te hete douchesessie. Heet als in warm, wel te verstaan. De plakstrip heeft een goede kwaliteit. Echter zal je wellicht kunnen ervaren dat voorwerpen met hele dikke stelen, niet passen. Een bezemhouder met een ophanghaak biedt hierin wel uitkomst, als dat specifieke voorwerp voorzien is van een gaatje aan het uiteinde. Je zou dit als nadeel kunnen ervaren, je kan ook bedenken dat het niet mogelijk is dat deze bezemhouder echt voor alles een oplossing biedt.

#4 Opgeruimdhuis Praktische Bezemhouder Ophangsysteem

Prijs: €59,95

+ geen klemhaken, maar losse haken
+ roestvrij en krasvrij koolstofstaal
– prijzig

Een maar liefst 120 cm lange bezemhouder, die er net wat anders uitziet dan je wellicht ‘gewend’ bent. Alleen al omdat het rek eigenlijk geen 120 cm lang is, maar het gaat om 2 x 60 cm. Deze twee rekken zijn gemaakt van koolstofstaal en hebben een mooie, matzwarte kleur. Het koolstofstaal is roestvrij en krasvrij en is daarmee van hoogwaardige kwaliteit. Aan elk van de rekken kan je 3 kleine (13 cm) of 3 grote haken (23 cm) bevestigen. Je schuift je gereedschap als het ware op die haken. De haken zijn op hun beurt voorzien van een rubberen laag, dat het meer anti-slip maakt. Bovendien zal het je mooie schep of handige hark niet beschadigen; dit gebeurt in de tuin al.

De verkoper van dit Opgeruimdhuis Praktische Bezemhouder Ophangsysteem biedt een garantie aan van 30 dagen. Ze geloven zo erg in de kwaliteit van hun product, dat ze zich dat veroorloven. Fijn voor hen en al helemaal fijn voor jezelf. Je wordt dus kwaliteit beloofd én je hoeft je geen zorgen te maken als het toch wat tegenvalt. De installatie van het hele gevaarte is vrij simpel en dus zal je al snel klaar zijn. De berging of schuur, dat sinds jaar en dag al een doorn in het oog is, wordt nu eindelijk iets op trots op te zijn. Een klant schrijft dat zelfs de hockeysticks van haar kinderen de bezemhouder hebben gehaald. Hiermee willen we zeggen dat je de bezemhouder absoluut naar eigen wens kan gebruiken en inzetten.

Helaas is dit goedwerkende systeem absoluut niet de goedkoopste. Zelfs de kleinere versie, van 60 cm, is nog duurder dan je wellicht verwacht. Het maakt de houder wat onbereikbaar voor sommigen en dat is jammer, want je zou iedereen wel een dergelijke bezemhouder gunnen. Veel andere nadelen zijn eigenlijk niet echt te benoemen. Misschien mis je klemhaken, maar dan kan je sowieso beter naar een al heel andere bezemhouder kijken. Bijvoorbeeld de nummer 1, 2, 3 én 5 in deze lijst.

#5 Bezemhouder – Bezemopbergsysteem Voor 5 Bezems

Prijs: €36,99

+ ophangen met balsysteem
+ inclusief zes haken voor bijvoorbeeld tassen, sleutels, etc.
– niet erg stijlvol

De klemmen van deze bezemhouder werken net wat anders dan je tot nu toe hebt gezien. Er wordt gebruik gemaakt van plastic ballen met rubberen ringen. Tussen een weerszijde en deze bal schuif je dan de steel. Door die ballen worden de stelen op hun plaats gehouden. Heb je de bezem nu nodig? Dan trek je zachtjes aan de steel, die er dan met gemak weer uitkomt. Overigens is de rest van het de houder ook van plastic. Misschien niet het meest mooie, maar wél erg praktisch. Zo maak je het gemakkelijk schoon en is het erg stevig. Het zal niet gaan roesten en het blijft op zijn plek zitten. Zijn de looks een nadeel? Nou, nee. We durven te wedden dat de rest van je schuur er ook niet zo stijlvol uitziet, dus wie maakt het uit. Spuit ‘m eventueel nog zwart met een spuitbus van een winkel als de Action.

In totaal kan je op deze bezemhouder vijf voorwerpen met steel kwijt. Daarnaast vind je nog eens zes inklapbare haakjes, waar je het een en ander aan kan ophangen. Voordat je er iets aan kan ophangen, zal je natuurlijk eerst de bezemhouder zelf moeten monteren. Dit doe je aan de hand van vijf schroeven met pluggen, die in het pakket zijn meegeleverd. Misschien dat je manlief even lief aankijkt en anders is het niet heel moeilijk om het zelf te doen. Heb je een geschikte plek gevonden? Zet de stipjes van de plekken waarop de schroef moet komen, nadat je natuurlijk met een waterpas hebt gecontroleerd of de houder recht hangt, en boren maar!

De recensies zijn eigenlijk allemaal positief. Het doet wat het moet doen en mensen lijken met name tevreden te zijn over hun opgeruimde stulpje. Het maakt de Bezemhouder – Bezemopbergsysteem Voor 5 Bezems een item dat erg geliefd en gewild is. Helaas is de variant waar je vijf bezems aan kan ophangen, de enige variant. Groter of kleiner bestaan ze niet. Je kan, bij meer spullen, overwegen om er twee aan te schaffen, maar je kan ook in de voorgaande bezemhouders kijken of die wat meer aan je behoeften voldoen.

Conclusie

De eerste stap naar een opgeruimde schuur, berging, garage of andere ruimte is bedenken wat je er mee wil. Kom je er eens per jaar om de barbecue van stal te halen of ben je er wekelijks te vinden? En op welke manier wil je dan, bijvoorbeeld, de schuur indelen? Je maakt het jezelf in ieder geval al een stuk makkelijker, wanneer je een bezemhouder aanschaft. Hier kan je al je gereedschappen met steel op kwijt en nog veel meer. Denk aan sportspullen, schoonmaak items, tassen en natuurlijk je favoriete bezem. In deze blog heb je vijf van de beste bezemhouders kunnen ontdekken. Lees alles nog een keer door, vind eventueel een antwoord bij de veelgestelde vragen en maak van je schuur een droomplek.

Veelgestelde vragen

Kan ik een bezemhouder ook op de deur monteren?

Ja, in principe kan dat. Houd echter wel rekening met het gewicht dat aan de deur komt te hangen, eveneens de grootte van de bezemhouder. Als het kan, raden we je aan een muur te begrijpen. Anderzijds is het raadzaam de fabrikant te raadplegen. Én, zorg er in ieder geval voor dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt die geschikt zijn voor het type deur dat je hebt. Bijvoorbeeld schroeven voor een houten deur of speciale deurhaken voor een holle deur.

Zijn bezemhouders geschikt voor buitengebruik?

Buitenshuis kunnen de bezemhouders worden blootgesteld aan weersomstandigheden zoals regen, zon en vocht, wat de duurzaamheid en functionaliteit ervan kan beïnvloeden. Niet alle bezemhouders zijn daarom geschikt voor buitengebruik. Mocht dit wel het geval zijn, dan staat dat duidelijk ergens vermeld. Die bezemhouders zijn bijvoorbeeld bestand tegen roesten.

Hoeveel bezems kan een bezemhouder meestal bevatten?

Dat hangt af van de lengte van de bezemhouder en de manier van bevestigen. Over het algemeen zal je vijf à zes gereedschappen met steel erop kwijt kunnen, afgezien van de losse ophanghaken die er nog bij horen. Echter bestaan er ook bezemhouders waar je slechts één bezem op kwijt kan. Er zijn genoeg mensen die daar hun voorkeur bij leggen, vanwege ruimtegebrek of een verschillende behoefte.

0 Shares
Ook interessant