Tijdschakelaar Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Al is het niet om inbrekers tegen te houden, dan is wel om ervoor te zorgen dat er ‘s nachts geen straling van het internet door je huis heen vliegt. Het middel dat zowel het een als het andere helpt tegen te gaan, noemen we een tijdschakelaar.

Met een tijdschakelaar word je instaat gesteld om elektrische apparaten op een bepaalde tijd in en uit te schakelen. Zo kan je instellen dat ‘s ochtends, wanneer je opstaat, het licht automatisch aan gaat. Of denk eens aan een limiet voor het gamen van je geliefde puber. Tussen bepaalde tijdstippen kan het en anders niet.

In deze blog lees je waar je een apparaat kan kopen, die je apparaat automatisch in- en uitschakelt op vooraf ingestelde tijdstippen. We laten je zien dat je met een beperkt budget, juist meer budget kan creëren. Je telefoon laadt immers niet de hele nacht op en de televisie staat niet de hele dag op stand-by of sluimerstand. Je kerstlampjes gaan alleen aan wanneer het daadwerkelijk donker is en de airco schakelt in op het warmste punt van de dag.

Tijdschakelaar Action

Tja, wat zou het toch fijn zijn als bij de Action om de hoek een tijdschakelaar te koop zou zijn. Maar helaas, niet is minder waar. Althans, niets is tegenwoordig minder waar. ‘Vroeger’ zou er enige tijd een tijdschakelaar bij de Action te koop zijn geweest. Maar om welke dat precies ging en of je daadwerkelijk in de winkel terecht kon, is bij ons niet bekend.

Vanwege dit, toch wel ietwat teleurstellende bericht, hebben we gezocht naar budget alternatieven. Als het product namelijk redelijk goed geprijsd is, kan je er ook makkelijker meer van aanschaffen. Niet alleen je koffiezetapparaat springt automatisch aan, maar ook de televisie zal ‘s ochtends automatisch uitschakelen. Dan weten de kinderen gelijk wanneer ze naar school moeten.

Meer budget keuzes

Zie hier, een aantal van de budgetkeuzes op een rijtje. De ene tijdschakelaar is de andere niet en daarom hebben we gezocht naar een uitgebreide selectie. Daarbij is gelet op, natuurlijk, budget, maar ook zaken als geschiktheid voor buitenstopcontacten en of de schakelaar mechanisch of digitaal is.

Tijdschakelaar Hema

Prijs: €6,25

Ze noemen het een ‘schakelklok’, maar het is in principe gewoon een tijdschakelaar. Van deze klok is de minimale insteltijd overigens dertig minuten. In praktijk houdt dat in dat je de schakelaar niet kan gebruiken voor een kortere tijd dan dertig minuten. Wil je ‘s ochtends de lamp maar een kwartier aan? Dan zal je moeten kijken naar een andere klok. Verder willen we nog graag vermelden dat de recensies over deze klok ontzettend wisselend zijn. Bij de ene werkt hij zonder zorgen, maar bij de ander is hij al naar een jaar kapot. Houd hier rekening mee bij de overweging om de schakelaar dan wel niet of wel aan te schaffen. In ieder geval is het een tijdschakelaar voor een klein prijsje, die in de meeste gevallen het werk doet wat hij moet doen.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Tijdschakelaar Handson

Prijs: €6,39

We bespreken wederom een analoge tijdschakelaar. Dat betekent dat je de klok handmatig moet instellen en je werkt met vaste uren. Althans, deze schakelaar kan je instellen vanaf 15 minuten. Deze schakelaar is daarmee niet alleen wat specifieker dan de besproken klokken, hij is ook nog eens een stukje kleiner. Heb je een stopcontact laag aan de grond? Dan zal je geen last ervaren bij de plaatsing van deze schakelaar, gezien hij even groot is als het stopcontact zelf. Over het algemeen kan worden gesteld dat de schakelaar makkelijk in gebruik is te nemen en goed werkt. Voor een kleine prijs van slechts zes euro, weet jij zeker dat het nachtlampje van je zoon na enige tijd uitschakelt.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Tijdschakelaar Toolstation

Prijs: €14,04

Vast aan een dagelijkse werking? Ho maar. De tijdschakelaar van Toolstation is niet alleen digitaal, maar kan je ook nog eens instellen op specifieke weken en dagen. Als je alleen op de maandag, dinsdag en vrijdag werkt, kan het licht op woensdag en donderdag om 7 uur ‘s ochtends nog uitblijven. Een andere, handige feature aan deze schakelaar, is de kinderbeveiliging. De knopjes op het apparaat zijn bij uitstek hét ding, waar je koter van 14 maanden graag aan wil zitten. Om te voorkomen dat instellingen veranderen, is er een kindbeveiliging aanwezig. Tot slot benoemen we dat de schakelaar op de minuut is in te stellen. Dus, voor alle specifieke personen onder ons, het is geen probleem om precies om 06:37u beneden te komen. Het licht zal met jouw komst aanspringen.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Tijdschakelaar Priso Chanon

Prijs: €7,49

Deze tijdschakelaar is met zijn IP20 certificering alleen geschikt voor binnenshuis gebruik. De kerstlampjes in de tuin, zullen, helaas helaas, niet met deze schakelaar in- en uit kunnen worden geschakeld. Want, met die hoge energiekosten is het het absoluut niet waard om ze de hele dag te laten branden. Hoe dan ook, we bespreken een tijdschakelaar van een prima prijs en met een prima kwaliteit. Hij is per half uur in te stellen en dat is voor velen al specifiek genoeg. En wist je dat een mechanische tijdschakelaar maar 1 watt per uur nodig heeft om te kunnen functioneren? Als je dat vergelijkt met een digitale tijdschakelaar, die al gauw over de 2 watt per uur gaat, scheelt dat toch weer het een en ander. We zeggen maar zo, is een digitale schakelaar niet nodig, koop het dan niet. Scheelt je bij zowel aankoop als gebruik in je portemonnee.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Tijdschakelaar EcoSaver

Prijs: €14,95

Ja, hier ‘issie’ dan, de tijdschakelaar die ook geschikt is voor outdoor gebruik. Dankzij zijn IP40 certificering kan de schakelaar tegen een druppel of meer. Aan je kerstlampjes, vijverpomp of algemene buitenverlichting hoef je niet meer te denken. Overigens moet je de schakelaar niet te lang buiten houden. IP40 betekent namelijk niet meer dan spatwaterdicht. Een constante stroom aan regen zal de stroom op het stopcontact niet als prettig ervaren. Houd daar rekening mee. Verder staat er met grote uitroeptekens dat de schakelaar absoluut niet voor Belgische en dus alleen voor Nederlandse stopcontacten beschikbaar is. Gezien de stopcontacten in basis hetzelfde zijn, weten we niet helemaal wat daarmee wordt bedoeld.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Tijdschakelaar ProMax

Prijs: €20,59

Waarom alles los bestellen als je ook een pakket met meerdere schakelaars kan aanschaffen. Precies, dat is wij wat wij ook dachten. In dit pakket, voor een euro of twintig, krijg je niet één, niet twee, maar wel drie tijdschakelaars toegestuurd. Per tijdschakelaar zijn er maar liefst 96 schakelmomenten, wat toch wel aanzienlijk cooler klinkt dan dat de schakelaar per 15 minuten in te stellen is. De tijdschakelaar is niet geschikt voor Belgische stopcontacten en dus zullen de Belgen deze aanbieding aan hun voorbij moeten laten gaan. Verder gaat het om een klein formaat tijdschakelaar, maar dat betekent niet dat je er twee naast elkaar zal kunnen plaatsen. Maar, gezien dat bij de grotere formaten ook niet kan, hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Klik hier om de tijdschakelaar te bekijken

Koopgids tijdschakelaar

We sluiten deze blog af met een korte koopgids voor tijdschakelaars. Zo weet je hoe dan ook dat je de beste keuze maakt en niet ontevreden op de bank zit, omdat je lampje niet automatisch aangaat. Lees:

  1. Functionaliteit: Controleer de functionaliteit van de tijdschakelaar. Sommige modellen bieden basisfuncties, zoals het instellen van in- en uitschakeltijden, terwijl andere geavanceerdere opties hebben, zoals willekeurige schakelingen, countdown-timers of verschillende programma’s voor verschillende dagen.
  2. Programmeermogelijkheden: Ga je voor mechanisch of digitaal? Het voordeel van een digitale tijdschakelaar is dat deze vaak bezit over meerdere opties, maar het nadeel ervan is het stroomverbruik. Wil je met een schakelaar stroom besparen, wordt een gedeelte daarvan toch weer opgeheven door de schakelaar. In dat geval zou je kunnen gaan voor een mechanische schakelaar.
  3. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de tijdschakelaar compatibel is met de elektrische apparaten die je wilt bedienen. Controleer het maximale vermogen dat de tijdschakelaar kan schakelen en of het geschikt is voor de stroomvoorziening en spanning in je huis. Let ook op dat de schakelaar wel of niet geschikt is voor Belgische stopcontacten, mocht je in België wonen.
  4. Veiligheid: Veiligheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een tijdschakelaar. Let op of de tijdschakelaar is voorzien van een ingebouwde overspanningsbeveiliging of een kinderbeveiliging. Deze functies dragen bij aan de veilige werking van de tijdschakelaar.

We weten zeker dat jij met deze tips tot een geweldige keuze zal komen.

0 Shares
Ook interessant