Nooit meer slordig met deze tips

0 Shares
0
0
0

Als je erg chaotisch bent in je hoofd zul je dit ook merken in je omgeving: time management is erg moeilijk, je lijkt jouw spullen altijd kwijt te zijn en hebt geen overzicht over al jouw afspraken in de week, wat allemaal voor nóg meer chaos in dat koppie zorgt. Slordig zijn is vaak het gevolg van druk in je hoofd zijn. Wat je kunt doen tegen slordig zijn? Dat lees je in deze blogpost, want wij hebben een aantal tips voor je opgesteld.

Tip 1: Creëer een plek voor je spullen

Het is belangrijk om een plek te creëren voor je spullen. Zo ben je nooit iets kwijt, want je weet precies waar het hoort. Ook als je een voorwerp hebt gebruikt, kun je het daar meteen weer terugzetten waardoor het geen rommeltje wordt in jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld verschillende bakjes gebruiken om je spullen in te ordenen. Zo lijkt alles ineens heel netjes.

Tip 2: Maak een to-do-list 

Deze tip maakt het meteen netjes in jouw hoofd: een to-do-list maken. Door gebruik te maken van zo’n lijstje voel jij je niet slordig in je hoofd, want je weet meteen wat je die dag moet doen. Soms kan het lastig zijn om je dag in te delen en te zien waar je mee moet beginnen. Met een to-do-list kun je meteen zien wat de prioriteit heeft. Zo hoef je hier niet over na te denken, maar kun je simpelweg een blik werpen op je lijstje.

Tip 3: Gebruik een agenda

Om je belangrijke afspraken niet te vergeten kun je het beste een agenda gebruiken. Ook dit zorgt voor ruimte in je hoofd, want hierdoor vergeet je niets en zie je niets over het hoofd. Door een agenda maak je dus geen dubbele afspraken. Erg handig! In een agenda kun je ook reminders voor jezelf zetten. Zo kun je ook plannen wanneer je het bed gaat opmaken of de badkamer weer moet schoonmaken. Hiermee vermijd je ook een slordig huis.  

Tip 4: Creëer minder chaos in je hoofd

Door minder chaos in je hoofd wordt je omgeving ook minder snel een slordige chaos. Om ruimte in je hoofd te creëren zijn tip 2 en tip 3 erg handig, maar ook andere zaken kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld een goede nachtrust, het beperken van stress, goede voeding of door supplementen te gebruiken: zo kun je bijvoorbeeld Chaga kopen. Met minder chaos in je hoofd ben je wat bewuster en is het makkelijker om in het ‘nu’ te leven waardoor je minder snel jouw spullen kwijtraakt.

0 Shares
Ook interessant