white textile on blue plastic laundry basket

5 tips om je wasmachine goed te houden

0 Shares
0
0
0

De aankoop van een wasmachine is niet niks en je wilt er dan uiteraard ook zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. Het begint allemaal bij het kiezen van de wasmachine. Zo kun je zoeken naar: beste wasmachine consumentenbond en zo verschillende modellen met elkaar vergelijken. Daarnaast is onderhoud ook zeer belangrijk en wat handige tips kunnen je hierbij helpen. 

Regelmatige reiniging

De wasmachine schoonmaken is zeker goed om te doen. Als je dit regelmatig bijhoudt, kan het niet mis gaan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de filter schoon te maken. Deze zit meestal aan de voor- of onderkant van de wasmachine. Dit filter vangt alle pluisjes en ander vuil op. Je kunt je wel voorstellen dat dit gaat ophopen en om verstoppingen te voorkomen, maak je deze dus leeg. Verder kun je ook denken aan de reiniging van de afdichting van de machine. Deze is van rubber en kan op een gegeven moment last krijgen van schimmelgroei. Met wat mild wasmiddel en een doekje kun je dit gemakkelijk schoonvegen.

Lege cyclus draaien 

Naast de reiniging die al genoeg is, is het draaien van een lege wasmachine ook zeker iets wat je niet mag vergeten. Dit helpt om alle resten, zoals dat van zeep, weg te halen. Ook vuil van kleding dat is blijven hangen, kan nu worden weggedraaid. Als je dit niet doet, dan zal de wasmachine ook steeds minder goed draaien. Je wilt natuurlijk dat iedere wasbeurt even goed gebeurt.   

Deur open laten 

Ook op dagelijkse basis zijn er dingen waar je op kunt letten, en een belangrijke daarvan is het open laten van de deur na een wasbeurt. De binnenkant van de trommel is nat en dit vocht moet eruit. Als je keer op keer de deur meteen sluit, krijgt vocht geen kans om te verdampen. Het is dus belangrijk dat de trommel volledig kan opdrogen, daarom laat je de deur openstaan.

Controle van machine 

Natuurlijk kun je de wasmachine zelf goed onderhouden, maar dat betekent niet dat er niet alsnog iets verkeerd kan gaan. Dit kan ook liggen aan het apparaat zelf. Vandaar dat het geen kwaad kan om af en toe te kijken of alles nog goed zit. De slagen zijn hier een goed voorbeeld van. Je kunt namelijk snel zien of er tekenen zijn van een slijtage of lekkage ergens. Mocht je dit zien, is het goed om er meteen een reparateur bij te halen. Je loopt namelijk een hoop risico’s, zoals waterschade aan de vloer of andere apparaten die in de buurt liggen. 

Juiste wasmiddel gebruik  

Je kunt uiteraard makkelijk vinden wat voor soort wasmiddel er goed is voor je machine, maar de hoeveelheid die je hiervan gebruikt, speelt ook een grote rol. Als je te veel gebruikt, kan het zo zijn dat je de wasmachine overbelast. Dit kan dus uiteindelijk ook zorgen voor schade. De juiste hoeveelheid hangt af van verschillende dingen. Denk aan hoe vuil de kleding is of de capaciteit van de wasmachine. Vaak wordt er aangeraden om de dosering te nemen die op de wasmiddelverpakking staat. Wil jij je wasmachine ook goed houden? Volg dan deze tips!

0 Shares
Ook interessant