Beste Auto Stofzuiger (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Auto Stofzuiger – onze nummer 1 van 2023

Zoek je een stofzuiger voor het schoonmaken van je auto, dan zoek je de JAP Tornado S3. Deze kruimelzuiger kan zowel nat als droog vuil zuigen, is uitgerust met een HEPA-filter en heeft meerdere opzetstukken. Bij deze kruimeldief wordt niet gewerkt met stofzuigerzakken en de prijs is ook nog eens ontzettend voordelig!

Introductie

Je kent het vast wel: zo’n frustrerend moment waarop je je auto instapt en je realiseert dat het interieur wel wat aandacht kan gebruiken. Kruimels op de stoelen, stof op het dashboard en haren die zich overal lijken te verspreiden. Het lijkt soms een eindeloze strijd om je auto schoon en netjes te houden. Tenminste, de buitenkant van de auto maak je met een ritje naar de autowasstraat schoon, maar de binnenkant wordt lang niet zo gemakkelijk schoon. Ja, je kan het ook laten doen, een interieurreiniging, maar daar moet je ook voor betalen. Bovendien ben je nog steeds van mening dat je het zelf net zo goed, dan niet beter kan.

Bij die laatste hobbel zijn wij er om je te helpen. In dit artikel presenteren we namelijk de vijf beste auto stofzuigers van het moment. Compact, krachtig en gemakkelijk in gebruik: het zijn aspecten waar tijdens de zoektocht naar is gezocht.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Auto Stofzuiger

Lees, vóórdat je alvast een blik werpt op de auto stofzuigers, nog eens aandachtig de volgende kooptips door. Zo word je niet beïnvloed door de features die wij hebben beschreven, omdat je zelf al een eisenpakket hebt opgesteld.

 1. Zuigkracht
  De zuigkracht is een cruciale factor bij het kiezen van een stofzuiger. Je wilt er zeker van zijn dat de stofzuiger krachtig genoeg is om stof, vuil en kruimels effectief op te zuigen. Let op het wattage of de voltage van de stofzuiger, hoe hoger, hoe beter de zuigkracht meestal is.
 2. HEPA-filter
  Dankzij een filter zoals het HEPA-filter, voorkom je dat het stof in de stofzuiger weer zijn weg naar buiten vindt. Met andere woorden: alles dat je hebt opgezogen zal zich niet meer verspreiden in je autocabine. Het maakt dat alles echt schoon wordt en dat je niet al je werk voor niets hebt gedaan.
 3. Stroombron
  Gezien het gemak zoek je eigenlijk een auto stofzuiger zonder snoer. Bij snoerloze of draadloze stofzuigers moet je letten op het type batterij en de levensduur van de batterij. Kies bijvoorbeeld een model met een lithium-ion batterij, omdat deze over het algemeen langer meegaat en betere prestaties levert. Controleer ook de geschatte batterijduur om ervoor te zorgen dat deze lang genoeg meegaat om je auto schoon te maken.
 4. Accessoires
  Sommige stofzuigers worden geleverd met verschillende opzetstukken, zoals borstels en spleetzuigers, die het gemakkelijker maken om moeilijk bereikbare plaatsen in je auto te reinigen, zoals tussen de stoelen, in de kofferbak en in de ventilatieopeningen.
 5. Inhoud en ontwerp van het stofreservoir
  Een stofzuiger met een grotere capaciteit voor stof en vuil betekent dat je minder vaak hoeft te legen. Controleer ook of het reservoir gemakkelijk te legen en schoon te maken is. Een doorzichtig reservoir is handig, zodat je kunt zien wanneer het tijd is om het te legen. In sommige gevallen wordt dat overigens ook door lampjes of een ander soort melding aangegeven

5 Beste Producten

#1 JAP Tornado S3 – Alles in één kruimelzuiger – Nat en droog vuil

Prijs: €74,95

+ multifunctioneel met meerdere opzetstukken
+ kan zowel nat als droog zuigen
+ geen stofzuigerzak nodig
– niet het grootste reservoir

Weet dat het in principe geen stofzuigers speciaal voor de auto is. Het gaat daarentegen om een stofzuiger die je makkelijk in de auto kan gebruiken. Zo ook de JAP Tornado S3 – Alles in één kruimelzuiger – Nat en droog vuil. Deze kruimeldief wordt geleverd met verschillende accessoires, ieder geschikt voor een ander doeleinde. Zo zijn er koppen die je beter kan gebruiken voor een autostoel dan voor het dashboard. Dankzij de stevige zuigkracht zal je ook de automatten zo schoon krijgen als je zelf wil.

De kruimeldief kan je draadloos in gebruik nemen. Op die manier kan je in elk hoekje en onder elke stoel al het stof en andere viezigheid opzuigen. Je hoeft niet bang te zijn dat het stof alleen maar verder door de auto wordt verspreidt, dankzij het handige HEPA-filter. Dat filter houdt tot wel 99,5% van alle fijne deeltjes tegen. Al het stof wordt overigens opgevangen in een soort bak of reservoir (500 ml), géén stofzuigerzak. Dat is niet alleen relatief goedkoop: het scheelt je ook nog eens een hele hoop afval. Zó groot is een kruimeldief namelijk niet en je kan wel bedenken dat deze daardoor redelijk snel vol loopt.

Nu zal je de volgende functie niet in de auto gebruiken, maar misschien wel op andere plekken in huis: je kan natte dingen zoals een vloeistof ermee opzuigen. Dus, als je zoon of dochter per ongeluk een beker melk omstoot, kan jij het binnen enkele seconden opzuigen. Scheelt weer een druipende theedoek en tig vaatdoekjes. Het reservoir leeg je daarna in enkele seconden et voilà, het lijkt alsof er nooit iets is gebeurt. Ook kan je, met enig doorzetten, het doen lijken alsof je verharende kat, niet verhaart. De stofzuiger wordt namelijk geleverd met een speciaal opzetstuk voor huisdieren, waarmee je haren kan opzuigen. Een keer per dag met de kruimeldief over de bank en je zal zien dat het wederom lijkt alsof er nooit iets is gebeurt.

#2 BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief

Prijs: €105,-

+ uitschuifbare, lange kierenzuiger
+ groot opvangreservoir van 700 ml
– maakt veel geluid in de hardste stand

Binnen een minuut of twintig ben je vast al wel klaar met het zuigen van je interieur. Vergeet namelijk niet dat zoiets als je dashboard je waarschijnlijk met een doekje schoonmaakt. De stofzuiger gebruik je met name voor de stoelen, de matten en al het andere van stof. Waarom we dit vermelden, is omdat de duur van de batterij op de laagste snelheid zo’n 21 minuten meegaat. Niet heel lang, maar ook zeker niet te kort. Op de andere stand, meteen ook de hoogste en laatste stand, zal je er wat minder lang mee kunnen doen. Is de kruimeldief leeg, dan sluit je deze met gemak weer aan op het stroom en zal hij redelijk snel opladen. Dankzij de slimme sensoren, wist jij overigens al lang hoe opgeladen de kruimeldief was.

Tijdens het zuigen kan je gebruikmaken van meerdere opzetstukken. Zo is er eentje voor meubelstukken, maar zou je ook gebruik kunnen maken van de smalle zuigneus. De écht smalle, diepe kiertjes bereik je met de uitschuifbare, lange kierenzuiger. Hoewel je misschien niet het meest lang met de kruimeldief kan zuigen, relatief veel opzuigen kan deze wel. Je hebt namelijk te maken met een opvangreservoir van maar liefst 700 ml. Hierin hoef je wederom geen stofzuigerzak te stoppen. Wanneer het reservoir vol is, leeg je deze, spoel je deze (en het filter) om en bevestig je hem weer op de kruimeldief.

Het grootste nadeel aan de BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief is misschien wel dat deze redelijk wat geluid maakt en niet héél fijn in de hand ligt (voor sommigen dan). Het maakt bijna dat je op zoek gaat naar wat er mankeert, in plaats van dat je juist bevestigt hoe fijn de stofzuiger wel niet is. Of nou ja, misschien is het geluidsniveau iets dat je wel erg belangrijk hebt omdat je misschien te maken hebt met jonge kinderen. Maar dan denken wij weer: wat doet een, bijvoorbeeld slapend kind in een auto die je gaat schoonmaken? Ach, je zal ongetwijfeld zelf een weloverwogen keuze kunnen maken bij de aanschaf van je nieuwe stofzuiger voor de auto.

#3 Philips MiniVac FC6149/02 – Kruimelzuiger

Prijs: €93,-

+ batterij met lange levensduur
+ aërodynamische mondstukontwerp
– in de laagste stand slechts 9 minuten te gebruiken

Veel personen kennen Philips als een betrouwbaar merk voor meerdere huishoudelijke apparaten, waaronder een stofzuiger. Of, nu gaat het in dit geval om een kruimelzuiger. Het maakt dat veel mensen ze zuiger zullen aanschaffen, maar niet dat deze per definitie van erg hoge kwaliteit is gemaakt. In ieder geval heb je met deze kruimelzuiger een prima stofzuiger voor de auto in handen.

Zo heb je onder andere te maken met het aërodynamische mondstukontwerp. Dit houdt in dat het tot de kleinste stofdeeltjes kan opzuigen en je auto dus écht schoon wordt. Nog verder dan het oog kan reiken, worden er dus deeltjes opgezogen. In combinatie met het 2-fasenfiltersysteem, zal je eveneens met een gerust hart schoonmaken. Dit leidt er namelijk toe dat alle deeltjes die je hebt opgezogen, ook in het reservoir blijven zitten en zich niet door de cabine verspreiden. Natuurlijk wordt het zuigen aangestuurd door energie, dat zich in dit geval opslaat in krachtige, duurzame NiMH-batterijen. Deze staan erom bekend dat de kwaliteit wordt behouden en je dus niet hebt te maken met een verkorte levensduur. Hoewel het maximum, aaneengesloten gebruik van 9 minuten in de laagste stand niet erg hoog is, haal je met de Philips MiniVac FC6149/02 – Kruimelzuiger een knap stukje staal (of eigenlijk ook kunststof) in huis.

Al het stof wordt opgevangen in een reservoir met een inhoud van 0,5 liter (500 ml). Deze kan je makkelijk legen en daarmee ook schoonmaken. Nadat je klaar bent met het schoon zuigen van je auto, hang je de kruimelzuiger weer gemakkelijk op. Tenminste, als je gebruik maakt van de bijgeleverde beugel die je aan de muur kan bevestigen. Anderzijds kan je hem ook even op het oplaadstation zetten, op de plek waar de accessoires in hun opbergtas liggen te rusten. Na enige tijd, sinds je je nu in je opruimflow verkeert, kan je weer lekker aan de slag en ben je misschien wel gemotiveerd de hele bank schoon te maken!

#4 VAIVE Kruimelzuiger Snoerloos – Handstofzuiger

Prijs: €29,95

+ budget proof
+ verschillende opzetstukken meegeleverd
– niet van de hoogste kwaliteit

Een meer perfecte, low budget kruimeldief dan de VAIVE Kruimelzuiger Snoerloos – Handstofzuiger bestaat er eigenlijk niet. Voor slechts drie tientjes en wellicht wat verzendkosten, heb je deze kruimeldief in huis. In zijn laagste stand zou hij wel 20 minuten moeten zuigen en met een druk op de knop ben je in staat het reservoir te legen. Je moet dan wel even het filter en het reservoir schoonmaken, maar als dat alles is…

Nog even over de duur van het zuigen: deze ligt, zoals gezegd, op 20 minuten. Dat is het resultaat van het feit dat de kruimeldief, handstofzuiger of stofzuiger voor in je auto (you name it) is uitgerust met 2200 mAh lithium-ionbatterij. In principe zijn dit prima batterijen die een prima levensduur hebben. Je laadt de batterij overigens op met een oplader die bij de kruimelzuiger wordt geleverd. Omdat de kruimelzuiger verder snoerloos is, kan je hem in elk hoekje van de auto gebruiken. Veelal maken mensen hun auto schoon voordat ze op vakantie gaan, nadat ze van diezelfde vakantie terugkomen of na hevige sneeuwval. Om op dat soort momenten te voorkomen dat je het niet de wasstraat doorkomt, kan je juist wachten of de drukte voor zijn. Maar, dat hoef je niet te weerhouden van het zuigen van de binnenkant van je auto.

De handstofzuiger van het merk VAIVE, heeft zelfs een HEPA-filter. Niet te geloven, voor het geldt dat je ervoor neerlegt. Dit filter zorgt dat alle stofdeeltjes kunnen worden opgezogen en ook opgezogen blijven. Verder is het een lichtgewicht, ligt het fijn in de hand en maakt ‘ie niet veel geluid. Echter kan niet alles positief zijn, gezien onder andere de wat lagere beoordeling. Dit komt bijvoorbeeld omdat het niet een handstofzuiger is van hoge kwaliteit, er soms zuigkracht mist en er blijken nog weleens wat laadproblemen te ontstaan. Weet wat je aanschaft, wanneer deze handstofzuiger het meest dicht bij je budget komt.

#5 Rowenta X-Touch AC9736

Prijs: €109,-

+ lichtgewicht
+ strak design
– redelijk duur voor het aantal functies dat je wordt aangereikt

We eindigen de lijst met een kruimeldief die er in ieder geval meer dan mooi uitziet. Dat hij veel geluid maakt, laten we dan even achterwege. Het blijkt al in de eerste twee zinnen dat niet alles perfect kan zijn… Toch verdient deze stofzuiger voor de auto zeker een plekje in onze lijst. Als je de kruimeldief wat langer gebruikt, krijg je waarschijnlijk geen last van je arm. Dit komt omdat het, met zijn 800 gram, een echt lichtgewicht is. Langer dan tien minuten hoef je hem overigens niet vast te houden, gezien dat de maximale capaciteit is van de batterij die in het kleine stofzuigertje verstopt zit. Binnen drie uur kan je weer opnieuw beginnen, gezien dat de duur is waarin hij oplaadt.

Nu denk je misschien, goh, jullie van Slordig.nl hebben het steeds maar over een hele korte duur en doen alsof daar niks mis mee is. En nee, dat klopt. Ten eerste gaat het hier om een draadloze stofzuiger, dat oneindige capaciteit van de batterij onmogelijk maakt. Ten tweede is het ‘maar’ een kruimelzuiger en daarbij is de compactheid en het lichte gewicht van groots belang. Bovendien moet je je realiseren dat je normaal gesproken een kruimeldief voor een aaneengesloten periode van 10 minuten gaat gebruiken. Reken bijvoorbeeld zo’n 30 seconden zuigen per autostoel, een minuut per automat en de resterende 7 minuten voor een nog grondigere reiniging.

Bij de Rowenta X-Touch AC9736 worden meerdere opzetstukken geleverd. Zo heb je er eentje waar haren opzitten en je je meubels of dashboard niet zal beschadigen, maar zal je met het lange zuigstuk beter tussen kieren worden. Bij slordig houden we, gek genoeg, van opgeruimd en we zijn daarom ook blij om te vermelden dat je deze opzetstukken in het oplaadstation kan bewaren. Zo houd je alles bij elkaar en ben je niet na al een week of twee de opzetstukken kwijt (hopelijk).

Conclusie

Het zoeken naar de beste auto stofzuiger kan zeker een opgave zijn. Geloof ons, wij hebben dan wel met plezier gewerkt, maar de zoektocht ging niet zonder slag of stoot. Je moet nadenken over welke functies voor jouw het meest essentieel zijn en bepalen welke functie dan precies je nummer één prioriteit krijgt.

We hebben in dit geval 5 keer gekozen voor een eenzelfde model, namelijk de draadloze stofzuigers, dan wel kruimelzuigers. Ze bieden het voordeel van mobiliteit en gemak, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Dat we vijf dezelfde modellen hebben gekozen, maakt het vergelijkingsproces ook meteen een stuk eerlijker. Zaken waar je over kan denken bij de aanschaf van een draadloze, auto stofzuiger zijn de zuigkracht, het soort filter, de accessoires en het reservoir, maar ook zoiets als de prijs.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik het stofreservoir van mijn auto stofzuiger legen?

De frequentie van het legen van het stofreservoir hangt af van hoe vaak je de stofzuiger gebruikt en hoe vuil je auto is, maar ook hoe groot het reservoir is. Als vuistregel kun je het reservoir legen zodra het voor ongeveer drie vierde vol is om optimale zuigkracht te behouden. Er bestaan overigens auto stofzuigers waarbij je melding krijgt wanneer het reservoir (te) vol zit. Wij zouden zeggen: je merkt het vanzelf.

Zijn snoerloze auto stofzuigers even krachtig als bedrade modellen?

Ja, in principe zijn tegenwoordig snoerloze auto stofzuigers steeds krachtiger geworden, dankzij verbeteringen in de batterijtechnologie. Veel hoogwaardige snoerloze modellen kunnen vergelijkbare zuigkracht leveren als bedrade stofzuigers. Maar, weet altijd dat er verschillen blijven staan. Het kan best zijn dat jouw reguliere stofzuiger veel beter zuigt. Sowieso zal je dat wel merken in de consistentie van het zuigen.

Zijn de opzetstukken van verschillende merken uitwisselbaar?

Hoewel sommige opzetstukken mogelijk universeel passen, is het meestal veiliger en efficiënter om opzetstukken te gebruiken die specifiek zijn ontworpen voor het model van je auto stofzuiger. Controleer de compatibiliteit voordat je opzetstukken van verschillende merken probeert te gebruiken. Wat er ‘mis’ kan gaan is dat je bijvoorbeeld de aansluiting op de stofzuigers sloopt of dat de zuigkracht vermindert omdat er ergens een gat zit.

0 Shares
Ook interessant