woman in gray hoodie sitting inside car during daytime

Tips voor brandstofbesparing: verhoog de efficiëntie van je auto

0 Shares
0
0
0

Brandstofprijzen blijven maar stijgen waardoor het rijden van een auto steeds minder aantrekkelijk wordt. Daarnaast wordt er steeds meer nadruk gelegd op het belang van een goed milieu. Door je auto efficiënter te maken door minder brandstof te gebruiken kan jij ervoor zorgen dat je goedkoper rijdt en je afdruk in het milieu verkleint.

Door makkelijke aanpassingen en onderhoudsroutines kan je de hoeveelheid brandstof die je verbruikt behoorlijk verlagen. Hieronder lichten we enkele tips toe om het brandstofverbruik te verminderen en dus de efficiëntie te verhogen.

Maak je auto minder zwaar

Door overtollig gewicht uit de auto te verwijderen kan je er voor zorgen dat er minder brandstof wordt gebruikt. Voor elke kilo extra moet de motor weer een stukje harder werken, waardoor er logischerwijs meer brandstof wordt verbruikt. Haal indien mogelijk overbodige spullen uit de achterbak en cabine. 

Optimale bandenspanning

De staat van je banden kan een groot verschil maken in het verbruik van je auto. Een te lage bandenspanning zorgt voor meer weerstand en dus een hoger brandstofverbruik. Zorg ervoor dat je regelmatig je bandenspanning controleert. In deur of het boekje van je auto staat meestal de juiste spanning aangegeven. Niet alleen je verbruik, maar ook de veiligheid van je auto gaat hierdoor omhoog.

Regelmatig motoronderhoud

Door je motor goed te onderhouden kan deze efficiënter draaien en minder brandstof verbruiken. Dit doe je door regelmatig olie te verversen, het brandstofsysteem schoon te houden en luchtfilters op tijd te vervangen. Als je auto nog een carburateur heeft is het van essentieel belang dat deze regelmatig gereinigd wordt. 

Door goede reiniging blijf je een optimale brandstof-luchtmix houden. Hierdoor verbruik je minder brandstof en blijft je motor langer goed. Dit kan je doen met de carburateur reiniger van Dutch Performance Products. Hiermee ben je verzekerd van kwaliteit.  

Beperk het gebruik van airconditioning

Door je airco te gebruiken kan je brandstofverbruik flink omhoog schieten, vooral bij lage snelheden. Er wordt namelijk brandstof gebruikt om de lucht te koelen. Wil je nog meer besparen op je verbruik? Doe dan bij lage snelheden je ramen open. Bij hoge snelheden moet je juist je ramen dicht houden, omdat anders de weerstand te groot wordt. Dan kan je beter wel de airco gebruiken. 

Conclusie 

Door simpele aanpassingen te doen kan je dus behoorlijk wat brandstof besparen. Dat is mooi voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. We zijn ons vaak niet echt bewust van de impact de kleine besparingen kunnen hebben, maar het kan je wel degelijk voordeel opleveren. Wij hopen je hiermee geïnspireerd te hebben om minder brandstof te verbruiken en hopen dat je dit ook aan anderen meegeeft.

0 Shares
Ook interessant