white ceramic sink near mirror

Hoe maak je een regendouche schoon?

0 Shares
0
0
0

De badkamer schoonmaken is van veel mensen niet hun favoriete taak. Ze stellen het uit, tot het echt heel hard nodig is. Dit kan ervoor zorgen dat het schoonmaken een stuk moeilijker is dan wanneer je het wel regelmatig zal doen. In de badkamer zul je voornamelijk te maken krijgen met moeilijke kalkaanslag. Ook op je regendouche zal dit flink kunnen opbouwen. We gaan je vertellen hoe je het beste je regendouche weer schoon zult krijgen!

De oorzaak van kalkaanslag in je douchekop

Wanneer je douchekop het water niet meer goed doorlaat of wanneer het water alle kanten opspuit, dan is de kans zeer groot dat je douchekop vol met kalk zit. Door regelmatig je douchekop schoon te maken en te ontkalken zal dit minder snel voorkomen en kun je gewoon fijn douchen.  De kalkaanslag wordt veroorzaakt door het water. Dit bevat namelijk altijd kalk. Als je de douche uitzet, zullen er altijd druppels water aan de douchekop blijven hangen. Wanneer dit droogt, blijft de kalk achter op de douchekop. Dit heeft altijd te maken met de hardheid van het water. De hardheid kan per regio verschillen. Om het water zachter te maken, kun je kiezen om een waterontharder te installeren. Deze filtert een gedeelte van de kalk uit het water, wat de kalkaanslag ook minder zal maken.

Tijd om te ontkalken!

Toch zal er altijd op den duur kalkaanslag ontstaan op je regendouchekop. Je kunt dit op verschillende manieren schoonmaken. Zo zijn er veel verschillende soorten kalkreinigers op de markt. Dit is vaak een schuimspray die je op de douchekop sprayt en even laat inwerken. Daarna kun je het gewoon afspoelen en de douchekop met een vochtige doek afnemen. Dit zijn vaak milde producten die normale kalkaanslag makkelijk kunnen oplossen.  Toch kan het voorkomen dat de kalkaanslag erg hardnekkig is en niet met een spray weg te krijgen is. In dat geval zijn er ook speciale schoonmaakproducten. Hiervoor moet je de douchekop eraf schroeven en samen met het schoonmaakproduct in warm water laten werken. Hierna kun je met een borsteltje vaak de kalkaanslag wegkrijgen. Zo is hij weer zo goed als nieuw!

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

De anti kalk schoonmaakmiddelen zijn vaak sterk en niet iedereen vindt dat fijn om te gebruiken. Je kunt ook proberen om de kalkaanslag met natuurlijke schoonmaakmiddelen weg te krijgen. Zo kun je ook de douchekop in het schoonmaakazijn laten weken om hem schoon te krijgen. Ook schoonmaaksoda is een goede manier om de douchekop kalkvrij te krijgen. Met deze middelen kun je regelmatig je regendouche schoonmaken en het goed bijhouden.

0 Shares
Ook interessant