Refurbished producten kopen – voor- en nadelen in vergelijking met nieuw kopen

0 Shares
0
0
0

Refurbished producten zijn producten die zijn opgeknapt of gereviseerd. Hier draait alles om het toekomstige hergebruik en natuurlijk ook om de marketing van deze producten. Gereviseerde producten zijn beschikbaar op verschillende gebieden, vooral kantoor- en IT-apparatuur. Maar deze algemene revisie bestaat ook voor auto-onderdelen en zelfs voor complete productiemachines. 

Fabrikanten van digitale producten zoals nieuw online casino hoeven zich hier minder zorgen over te maken. Digitale producten worden meestal ook onderhouden, maar met veel minder moeite en kosten. We zullen hier uitleggen wat de voor- en nadelen zijn van het kopen van refurbished producten.

De verschillende kwaliteitsniveaus

Er zijn verschillende kwaliteitsniveaus voor refurbished producten. Zowel gloednieuwe apparaten als apparaten die gebruikssporen vertonen zijn hier verkrijgbaar. 

De apparaten worden altijd gemarkeerd op basis van hun staat. Natuurlijk kun je altijd zelf bepalen hoe het apparaat eruit moet zien en welke staat je verkiest. Vooral bij productrevisies heb je altijd het voordeel van garantie.

Refurbishing biedt veel voordelen 

Wat vaak niet zo bekend is, is dat refurbishing ook apparatuur omvat die door een klant binnen een herroepingstermijn van twee weken wordt teruggestuurd naar de fabrikant. Daar worden ze dan nauwkeurig onderzocht en zo nodig opgeknapt. Het voordeel van deze apparaten is dat ze bijna nieuw zijn, maar ze worden natuurlijk wel voor een lagere prijs verkocht. 

Natuurlijk is er ook garantie. Maar refurbishing bevordert vooral het voorkomen van afval en bespaart grondstoffen. Veel bekender zijn de apparaten die op de markt komen als teruggebrachte leaseproducten. Deze worden ook gereinigd, opgeknapt en vervolgens doorverkocht. 

Gereviseerde producten hebben nog een voordeel ten opzichte van gebruikte goederen, omdat deze producten vaak afkomstig zijn van dealers en topfabrikanten. Hier kun je vaak de gezochte topmerken krijgen tegen echte spotprijzen. Tweedehands goederen kun je daarentegen vaak alleen bij particulieren kopen. 

Een ander voordeel van refurbished producten is dat ze meerdere keren gecontroleerd, schoongemaakt en getest zijn. Dit betekent dat de klant er zeker van kan zijn dat het product van hoge kwaliteit is. De besparingsmogelijkheden ten opzichte van de nieuwprijs kunnen oplopen tot 50 procent.

Er zijn ook nadelen

De voordelen van opknappen zijn al relatief groot. Uiteindelijk biedt het de mogelijkheid om producten van hoge kwaliteit te kopen tegen gunstige prijzen. Maar waar er voordelen zijn, zijn er eigenlijk ook altijd nadelen. Als je besluit om een refurbished product te kopen, moet je je ervan bewust zijn dat het een gebruikt product is. Vaak zien de producten er echt nieuw uit en zijn ze misschien maar 2 weken oud, maar uiteindelijk zijn ze niet nieuw. 

Vaak is de verpakking beschadigd of ontbreekt zelfs helemaal. Het is ook belangrijk om te weten dat deze apparaten worden geleverd met garantie, maar niet met garantie. Het verschil is voornamelijk dat de garantie wettelijk verplicht is en de verkoper dus verplicht is om gebreken aan te tonen. 

Met de garantie liggen de zaken echter iets anders, want hier kan de koper het product onder bepaalde voorwaarden terugsturen. Toch zit je ook met garantie aan de veilige kant, want binnen de garantieperiode is de verkoper nog steeds verantwoordelijk in geval van een defect. Dit betekent dat hij het product moet herstellen of een vervangend product moet leveren.

Gereviseerde producten kunnen de moeite waard zijn

Iedereen die er geen probleem mee heeft dat refurbished producten mogelijke gebruikssporen vertonen, kan heel blij zijn met zulke producten tegen vaak echt heel redelijke prijzen. 

Waar moet je op letten bij refurbished telefoons

Inmiddels worden er steeds meer smartphones aangeboden door steeds meer retailers. Het is een feit dat je hier echt veel geld kunt besparen, maar je moet bij het kopen wel op een paar dingen letten. 

Het komt erop neer dat de smartphones zijn opgeknapt, professioneel zijn schoongemaakt en indien nodig gerepareerd. Uiteindelijk gaat het meestal alleen om een paar vlekjes.

Dure apparaten zijn bijzonder de moeite waard

Refurbishing is vooral de moeite waard voor dure apparaten zoals de Samsung Galaxy-serie of Apple-producten. Dit geldt ook voor de verkoop van oude apparaten. Op dit gebied is het aanbod zelfs bijzonder groot. In principe is het echter raadzaam om goed op te letten wie de dealer is voordat je koopt. 

Een vergelijking kan hier ook geen kwaad. Tests hebben keer op keer aangetoond dat er aanzienlijke verschillen zijn in prijs en kwaliteit. Het is altijd belangrijk om de beschrijving van refurbished producten goed te lezen.

Verschillende criteria voor prijsverschillen 

Tests hebben aangetoond dat er zelfs een verschil in prijs kan zijn op basis van kleur. Dit betekent dat iedereen die flexibel is wat kleur betreft, hier nog betere koopjes kan doen. 

Gereviseerde producten helpen het milieu

Een ander enorm voordeel van refurbished producten is dat ze het milieu helpen. Langdurig smartphonegebruik vermindert immers broeikasgassen. 

Bij de productie van smartphones komen broeikasgassen vrij die schadelijk zijn voor het klimaat, en het is ook een zeer kostbaar productieproces. Daarom is het natuurlijk heel verstandig om dergelijke toestellen zo lang mogelijk te gebruiken. Dankzij de aankoop van refurbished smartphones kunnen hulpbronnen worden bespaard.

Gereviseerde huishoudelijke producten

Vooral snoerloze stofzuigers en stofzuigrobots kunnen hier zeer de moeite waard zijn, omdat ze ook als gereviseerde apparaten voor de helft van de prijs verkrijgbaar zijn. Merkfabrikanten zoals Dyson, Rowenta of Roborock presenteren zich hier ook.

Koffiezetapparaten, friteuses en keukenmachines zijn bijzonder populair en tegelijkertijd erg duur, en ook deze zijn te vinden tussen de refurbished producten van bekende fabrikanten als De’Longhi of Kenwood. 

Fans van gereedschap kunnen in deze sectie ook alles vinden wat hun hartje begeert. Van Abus tot Steinel, gebruikers van gereedschap kunnen hier alles vinden wat ze nodig hebben in de werkplaats. Denk bijvoorbeeld aan accuschroevendraaiers, grasmaaiers en boormachines. Ook hier worden de topmerken aangeboden tegen de beste prijzen.

0 Shares
Ook interessant

Wat betekent ebitda?

Laten we het hebben over EBITDA. EBITDA staat voor “Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization,” oftewel “Winst…
Lees meer